Esteu aquí

Tallers als instituts per reflexionar sobre els rumors i els seus perills

Aquest curs s'han fet 15 sessions en les quals han participat 550 alumnes

divendres, 13 abril, 2018 - 10:30

Què són els rumors? Com neixen? Per què es divulguen de forma viral? Per què tenen conseqüències tant negatives per a les persones i els col·lectius?

Respondre aquestes preguntes són els objectius dels tallers que s’estan fent a diversos instituts de secundària de la nostra ciutat. L’activitat comença amb un exercici on els i les joves poden observar com la informació es va distorsionant quan passa d’una persona a una altra i com els buits d’informació s’omplen a partir dels prejudicis i estereotips. A partir d’aquí s’analitzen les estratègies per saber com detectar els rumors i desmuntar-los. 

Durant el present curs escolar s’han fet 15 tallers antirrumors a grups de segon d'ESO dels instituts Salvador Dalí, Estany de la Ricarda, Ribera Baixa, Institut - Escola del Prat i Nostra Senyora del Mar, en els quals han participat més de 550 alumnes. 

Aquests tallers, que són promoguts pel Programa de Nova Ciutadania del Departament de Ciutadania de l'Ajuntament, s’ofereixen cada curs als centres de secundària, en el marc de diverses accions antirrumors que s’impulsen amb diversos col·lectius ciutadans.
 

Compartir

Noticies relacionades

CFA Terra Baixa, formant persones des de 1977

divendres, 9 desembre, 2022 - 11:00

CFA Terra Baixa, formant persones des de 1977

L'escola de formació CFA Terra Baixa és un centre públic de formació permanent per a persones adultes que depèn del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ...