• L'Ajuntament
      • Consistori
        • L’alcaldessa
        • Àrees de govern
        • Càrrecs electes i grups municipals
      • Òrgans de Govern
        • Consulta les videoactes del plenari
      • Obert i innovador
        • Transparència
      • Organització
        • Cartipàs
        • Pressupostos
        • Normativa
        • Empreses municipals
      • Pla d'Actuació Municipal (PAM)
      • Eleccions
  • Participació
  • Seu Electrònica
      • Tràmits
      • Inscripcions a cursos i activitats
      • Beques, ajuts i subvencions
      • Validació de documents electrònics
      • Bústia de notificacions
      • Consulta de sol·licituds
      • Tauler d’edictes
      • Normativa
      • Perfil del contractant
      • Període de pagament de proveïdors
      • Oferta pública d’ocupació
      • Calendari de dies inhàbils
      • Calendari del contribuent
      • Urbanisme
      • Factura electrònica
  • La ciutat
    • Agenda cultural

      Consulteu l’agenda cultural

      No us perdeu cap de les activitats que tenen lloc a la nostra ciutat.

      Anar a l'agenda cultural

      • Informació bàsica del municipi
      • Agenda d'activitats
      • Cursos i tallers
      • Equipaments i adreces útils
      • Serveis municipals
      • Entitats
      • Plànol de la ciutat
      • Fills predilectes
      • Premis Ciutat del Prat
      • Policia Local
      • Protecció Civil
      • Calendari de dies festius
  • Atenció ciutadana
  • Temes
      • Educació
      • Cultura
      • Turisme
      • Esports
      • Ciutat i Territori
      • Empresa, comerç i ocupació
      • Persones
      • Obert
  • Actualitat
    • Agenda cultural

      Consulteu les notícies

      L’actualitat del Prat

      Anar a les notícies

      • Agenda d'activitats
      • Notícies
      • Xarxes socials, webs i blocs
      • RSS
      • elprat.tv
      • elprat.radio (91.6 FM)
      • elprat.digital
      • Revista El Prat
      • Butlletins
  • Sala de Premsa

Esteu aquí

Inici » Actualitat » Notícies » Slow Food i aprofitament: la revolució comença a la cuina

Slow Food i aprofitament: la revolució comença a la cuina

TEMES: Cultura,Centre Cívic Palmira Domènech
Tags: menjar, gastronomia

Una trobada gastronòmica amb la cuinera Cesca Dos Santos i el pratenc Mariano Martínez va apropar els valors de l’alimentació conscient, amb un tastet final de plats d’aprofitament i proximitat

divendres, 23 maig, 2025 - 13:00

El dimecres 21 de maig a les 19 h, la cuina del Centre Cívic Palmira Domènech es va convertir en un espai per pensar, compartir i gaudir amb la proposta “Trobada gastronòmica: Slow Food”. L’activitat va posar sobre la taula la importància d’una alimentació conscient, sostenible i arrelada als orígens, de la mà del pratenc Mariano Martínez i la cuinera Cesca Dos Santos.

La trobada va començar amb la intervenció de Mariano Martínez, editor de la Barcelona Slow Food Guide, que va contextualitzar el moviment Slow Food com una eina de transformació social des del consum quotidià. Va destacar el paper dels restauradors com a altaveus del canvi, i va apropar als assistents diversos projectes vinculats al moviment a Barcelona, com el Mercat de la Terra al Parc de les Tres Xemeneies, el projecte Abono Km0 i la festa de l’alimentació sostenible Terra i Gust, al Parc de la Ciutadella. També va aprofitar per fer una crida a no deixar-se paralitzar per les contradiccions del dia a dia: “És normal caure en contradiccions, però val la pena fer un esforç per alimentar-nos millor”.

Tot seguit, la Cesca va donar una dimensió íntima i vivencial a la trobada. Va començar amb la frase “Qui perd els orígens, perd la identitat”, i va explicar com la seva passió per la cuina va començar quan era petita i jugava a la cuina amb la seva àvia. “Per mi, la cuina és un joc… i encara hi estic jugant”, va dir amb emoció. Cesca, farmacèutica de formació i tallerista habitual a la Palmira, va compartir consells pràctics per fer cuina d’aprofitament, com planificar els àpats setmanals, revisar el rebost abans de comprar, evitar embolcalls innecessaris i prioritzar el producte local i de temporada.

Després de les intervencions, es va servir un tastet gastronòmic elaborat per la mateixa Cesca, amb plats saborosos, saludables i sorprenents: una coca d’espàrrecs i formatge, patata amb col i pop amb allioli negat i maduixes amb vinagre i pebre. Les assistents es van mostrar molt sorpreses pel sabor i la qualitat de les receptes, i van felicitar efusivament la Cesca. El tast va generar un ambient de conversa distesa, on es va continuar parlant sobre com fer que la nostra alimentació sigui més sostenible.

Va ser precisament durant aquesta estona, a petició d’una de les assistents, que el Mariano va recomanar tres llibres per aprofundir en el tema: Ciudades hambrientas, de Carolyn Steel; Carro de combate. Consumo crítico; i Bueno, limpio y justo, de Carlo Petrini, fundador del moviment Slow Food.

Aquesta activitat contribueix a l’ODS

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 21 maig, 2025 - 12:00

Pedro Esteban recupera la memòria d’un Prat inundat a l’onzena edició del cicle L’autor i la seva obra

L’exposició “La riuada de 1971” mostra imatges inèdites d’un jove Esteban que...

dimecres, 21 maig, 2025 - 12:00

El Festival Ritmiks arriba al Prat de la mà de L'Escola d'Arts en Viu

Ritmiks és un festival europeu per a alumnat jove d'escoles de música i dansa

dimecres, 21 maig, 2025 - 10:00

L’Espai de Creació Jove de L’Escola d’Arts en Viu i L’Artesà obre les seves portes

Amb la creació “Room, Room” desenvolupada amb les artistes Mar Garcia i Javi...
Ajuntament del Prat
  • Accessibilitat
  • Protecció de dades
  • Avís legal
Ajuntament del Prat de Llobregat - Plaça de la Vila, 1 . 08820 El Prat de Llobregat - T: 93 379 00 50 - NIF: P-081 6800G - Registre d’Entitats Locals, núm: 01081825

Et recomanem que actualitzis el teu navegador per tindre una experiència de navegació complerta.


  • Chrome

  • Internet Explorer

  • Firefox

  • Safari