Esteu aquí

Sis activistes internacionals visiten el Prat

En el marc de les jornades de Ciutats Defensores dels Drets Humans

Imatge de les Jornades Ciutats Defensores dels Drets Humans, 2018

dimarts, 2 octubre, 2018 - 13:00

En el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans (DH), reconeguts activistes d’arreu del món faran un seguit d’activitats al Prat per compartir les seves experiències en la defensa dels DH. Aquestes activitats se celebraran des de demà, dimecres 3 d’octubre, fins al dilluns,10 d’octubre, en el marc de la setena edició de la jornada Ciutats Defensores dels Drets Humans. 

Aquests activisteslluiten en favor de les persones que pateixen vulneracions dels DH (dones que pateixen discriminació per raó de gènere, persones desplaçades, empobrides, el col·lectiu LGTBI, minories nacionals, ètniques, religioses, lingüístiques...). Només l’any 2017 van ser assassinats 300 activistes pels DH en 27 països d’arreu del món, segons el darrer informe anual de Front Line Defenders. 

La jornada està impulsada pel Projecte Ciutats Defensores pels Drets Humans, en què hi participa el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans, l’Institut Català Internacional per la Pau, així com diversos municipis, entre ells el Prat -que hi ha estat present des de la primera edició-, i institucions com la Diputació de Barcelona, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Casa Amèrica de Catalunya i el Fòrum de Síndics i Defensors Locals de Catalunya. 

Activistes que visitaran el Prat:

  • Margarita Pineda: fundadora del Moviment Indígena Lenca Independent de La Paz (MILPAH), és defensora del medi ambient i dels drets de les minories ètniques i nacionals a Hondures. Denuncia la manca de consultes prèvies, lliures i informades sobre projectes miners i hidroelèctrics que afecten el territori. 
  • Marisa Franco: activista pels drets de les persones migrants i contra les deportacions dels Estats Units. Ha format part de diverses campanyes per reclamar el respecte als drets civils, econòmics, socials i laborals, com #Not1MoreDeportation. També lluita pels drets civils, pels drets de les dones i pel de les treballadores de la llar, així com per defensar el col•lectiu LGTBI. Forma part de l’organització d’activistes Mijente: “pro-black, pro-woman, pro-queer, pro-poor.” 
  • Janahuy Paredes: activista mexicana contra les desaparicions forçades. Després que el seu pare (José Francisco Paredes) fos desaparegut, fundà l’organització Comité de Familiares de Personas Detenidas en México (Cofaddem-Alzando Voces), que lluita per la memòria, veritat i justícia amb les víctimes de desaparicions forçades.
  • Manal Tamimi: activista palestina contra l’ocupació israeliana i membre del Comitè de Coordinació de la Lluita Popular (PSCC) als territoris ocupats. Ha estat detinguda i ferida diversos cops, una repressió també viscuda per d’altres membres de la seva família, com l’adolescent Ahed Tamimi, empresonada per colpejar un militar israelià i recentment alliberada. 
  • Spitou Mendy: defensor d’origen senegalès dels drets laborals de les persones migrants treballadores del camp a Andalusia. Portaveu del Sindicat d’Obrers del Camp – Sindicat Andalús de Treballadors (SOC-SAT) del 2006 al 2017.
  • Tun Khin: defensor dels drets de la població rohingya de Myanmar. Ell mateix és rohingya exiliat al Regne Unit, on presideix la Burmesa Rohingya Organisation UK per fer incidència política sobre les greus vulneracions de drets humans que pateixen els rohingyes. 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 22 octubre, 2021 - 13:15

El Consell de Dones perfila la campanya del proper 25N

Es preveu una vintena d’activitats de sensibilització

dijous, 21 octubre, 2021 - 13:00

S’inicia la campanya “Per a un món millor, defensem la cooperació”

Impulsada pel Programa Municipal de Cooperació, Justícia, Pau i Drets Humans...
DigiGresca

dimecres, 20 octubre, 2021 - 12:45

Tret de sortida a la Digigresca, per commemorar el Dia Internacional de la Persona Voluntària

Un projecte creat per joves amb l’objectiu d’apropar-los al Voluntariat