Esteu aquí

S’inicia, un curs més, el recurs de suport a l’alumnat, BASSA.

dilluns, 11 octubre, 2021 - 12:45

La passada setmana es va posar en funcionament el recurs socioeducatiu BASSA (Bastida i Suport a l’alumnat) a càrrec de  l’entitat SAÓ, amb suport de l’Ajuntament del Prat, i emmarcat en el Pla Educatiu d’Entorn a través de dues línies de treball:

BASSA obligatòria

S'atèn a joves matriculats de segon cicle de l'ESO que tinguin oberts expedients d'expulsió temporal als seus instituts i pels que es valori necessària una mesura d'atenció d'espai i acompanyament personal.

BASSA postobligatòria

El recurs pretén ajudar a millorar el pas de l’ESO a la postobligatòria en situacions de possible risc d’abandonament prematur degut a diferents factors. La derivació al recurs prové de les regidories d’Educació i Serveis Socials en coordinació amb els instituts de la ciutat.

La major part del pes de l’atenció directa recau en les sessions d’aula habitual: espais de dues hores, de dilluns a dijous on els participants aprofiten per consultar dubtes a les educadores, fer deures de classe, estudiar pels exàmens, aprendre hàbits d’estudi i d’organització de les tasques, etc.

Al llarg del curs també està previst realitzar activitats fora de l’aula per tal de potenciar la cohesió dels grups i oferir al jovent un espai més on poder expressar les seves inquietuds i interessos així com acostar i fer ús de recursos de ciutat vinculats a l’oci, salut, esport..

El curs passat es van atendre a 94 joves. En la gran majoria de casos hi va haver una millora en els seus resultats acadèmics i en enquestes de valoració els propis joves manifestaven que BASSA hi havia contribuït molt,  sol·licitant poder continuar amb aquest recurs aquest curs.

El repte d’aquest curs serà poder continuar donant resposta i atenció individualitzada a les necessitats dels joves en relació al seu procés formatiu i a l’atenció de les seves emocions i projeccions tot i les dificultats pròpies derivades de la pandèmia. La dotació econòmica pel projecte és de 40.000 euros. Aquest curs s’ampliarà el servei de BASSA postobligatòria a dos matins més d’atenció per setmana per tal d’arribar a joves que estudien cicles formatius en horari de tarda.

Podeu consultar els llocs on es realitza, al següent enllaç .

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...
Visita consellera Educació a Pepa Colomer

divendres, 1 desembre, 2023 - 12:15

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i la consellera d'Educació, Anna Simó, visiten l'ampliació de l'Institut Escola Pepa Colomer

Generalitat i Ajuntament han invertit 2,18 milions d'euros en unes obres de...

dimecres, 29 novembre, 2023 - 12:30

Explorant els misteris dels mars i els oceans a Investiguem, inventem

Des del projecte en xarxa ens submergim en l’univers de la ciència oceànica a...