Esteu aquí

S’inaugura una exposició fotogràfica per commemorar el centenari del Mercat Municipal

Es pot visitar del 27 de novembre de 2021 al 30 de juny de 2022 a l’interior del recinte

dijous, 25 novembre, 2021 - 10:15

El passat 21 de novembre el nostre Mercat Municipal, ubicat a la plaça de la Vila, va complir 100 anys i, per celebrar aquesta fita, hem preparat una exposició fotogràfica per posar de manifest el seu valor i explicar la seva història. Perquè tenim l’orgull de tenir un mercat centenari, però molt viu, amb famílies paradistes que hi estan des del dia de la seva inauguració.

La principal finalitat del mercat, quan va néixer el 1921, era abastir d’aliments a la població, que fins aleshores els comprava a parades ambulants de la plaça de la Vila o al mercat setmanal, que encara es manté a la ronda del sud. Tot i que aquesta era la principal finalitat del mercat, el seu valor anava —i va— més enllà i també es va convertir en un espai de cohesió comunitària i de socialització.

En moments històrics en els quals les dones tenien pocs espais per trobar-se sense l’acompanyament dels homes, el mercat va tenir un gran pes com a element de trobada on fomentar la sororitat, és a dir, on escoltar-se i recolzar-se les unes a les altres. Anècdotes històriques com aquesta queden recollides a l’exposició fotogràfica que del 27 de novembre de 2021 al 30 de juny de 2022 es pot visitar a l’interior del seu recinte.

La gent del mercat ha esdevingut una gran família que participa en activitats col·lectives a la ciutat. Per aquest motiu, l’exposició pretén homenatjar-la, ja que durant aquests 100 anys ha fet possible que el mercat existís i prosperés. Tothom que la visiti farà un viatge en el temps, tant pel que fa a les persones com a l’edifici i les seves remodelacions, i entendrà la importància i el valor del nostre Mercat Municipal, que esperem que faci molts més anys.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 19 setembre, 2022 - 12:00

Nova convocatòria del projecte Niu Incubadora Social per donar suport a iniciatives i idees emprenedores en l'àmbit de l'economia solidària al Prat

El projecte Niu Incubadora Social llança una nova convocatòria per donar...

divendres, 9 setembre, 2022 - 10:00

Nova convocatòria d’ajuts a la contractació per a les empreses i per a les persones a l'atur que vulguin emprendre

Els ajuts es poden sol·licitar fins al 30 de setembre a la seu electrònica de...

dimarts, 26 juliol, 2022 - 15:00

La gastronomia i la natura de proximitat, protagonistes de la guia “L'Estiu al Baix Llobregat. Next Llobregat!”

Sota el títol “BenvinGUST!”, BCN Content Factory, amb la col·laboració del...