Esteu aquí

S'inaugura l'ampliació i renovació de l'skatepark

La instal·lació s'ha dissenyat amb la col·laboració del col·lectiu de patinadors de la ciutat

divendres, 20 maig, 2016 - 13:45

Aquest dissabte 21 de maig se celebra la inauguració de l'ampliació i renovació de l'skatepark dels jardins de la Ribera de la nostra ciutat. Per celebrar l'estrena d'aquestes pistes esportives renovades tindrà lloc un campionat, organitzat pel col·lectiu de patinadors (skaters i rollers) del Prat.

Es farà una competició amb dues categories –amateur i open- diferenciades pel nivell de patinatge i sense discriminar per edat ni sexe. També es farà una minicompetició de best trick. Es preveu que a la prova hi participin una vintena de joves d'entre 13 i 20 anys, la majoria del Prat. El campionat començarà a les 11 h del matí i finalitzarà cap a les 17 h.

Procés participatiu
L'Ajuntament del Prat ha ampliat i renovat l'skatepark a través d'un procés de participació mitjançant diverses trobades amb membres del col·lectiu de patinadors de la ciutat, que hi han aportat la seva experiència i punts de vista a l'hora de dissenyar les pistes.

Característiques de l'skatepark
El nou skatepark dels jardins de la Ribera conserva 3 dels 5 mòduls patinables existents, que s'han refet degut al deteriorament que presentaven. Les pistes incorporen una bowl i una zona patinable estil street league (per a campionats). També s'hi ha afegit una zona patinable d'iniciació. En general es tracta d'un skatepark que no presenta una alta dificultat en la majoria de trucs, que el fa ideal per a la iniciació de nous patinadors i esportistes urbans.

La reforma i ampliació de l'skatepark ha comportat, també, la millora de certs aspectes dels jardins de la Ribera, com l'eliminació de les barreres arquitectòniques, l'arranjament de les voreres perimetrals i la plantació de nous arbres i arbustos, substituint diversos exemplars que es trobaven en mal estat.

Esport a l'aire lliure, obert i gratuït
Les noves pistes d'skate ofereixen una oportunitat per practicar esport a l'aire lliure, en unes instal·lacions obertes a tothom i gratuïtes. L'Ajuntament i el col·lectiu d'skaters del Prat, un cop acabada la renovació de les pistes, continuen participant en la seva gestió amb el compromís de garantir-ne un bon ús i una bona convivència.

Aproximadament uns 50 adolescents i joves patinen diàriament a les pistes dels jardins de la Ribera, xifra que en cap de setmana augmenta amb la presència d'skaters i rollers vinguts d'altres municipis propers.

IV Festival Altraveu
La inauguració de la renovació i ampliació de l'skatepark s'emmarca dins la quarta edició de l'Altraveu, el festival jove del Prat, que també tindrà lloc el mateix dissabte als jardins de la Ribera.

L'Altraveu, que se celebrarà de les 17 h fins a la matinada, és una jornada lúdica amb exhibicions de dansa, actuacions de grups musicals, la participació dels diables del Prat, etc. Es tracta d'un punt de trobada de la gent jove del Prat, organitzada conjuntament entre joves de la ciutat i El Lloro, Serveis de Joventut de l'Ajuntament.

 

 

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...