Esteu aquí

Simulacre d’accident aeri al Prat dilluns vinent al matí

Durant la realització del simulacre, el matí de dilluns, s’informa a la ciutadania que es preveu moviment de vehicles d’emergència i afectacions a la circulació a l’entorn de l’estacionament de Cal Tet i els espais naturals del riu

Simulacre d'emergència d'accident aeri a la platja del Prat.

Imatge d'arxiu del darrer simulacre d'accident aeri realitzat al Prat el 17 de maig de 2018 (cedida per Protecció Civil de la Generalitat)

dijous, 17 novembre, 2022 - 10:30

Al Prat, es realitzarà dilluns vinent, 21 de novembre, un simulacre d’accident aeri als espais naturals del riu Llobregat, a l’entorn de l’aparcament de Cal Tet. L’objectiu és posar a prova i practicar les actuacions que haurien de desenvolupar els diferents cossos d’emergència i seguretat i els organismes implicats davant d’una situació d’aquest tipus.

Durant aquest exercici, s’actuarà d’acord amb els protocols establerts al Pla Aerocat (Pla especial per a emergències aeronàutiques de Catalunya) i hi intervindran diversos cossos d’emergència i seguretat (Protecció Civil, Bombers, SEM, Mossos d’Esquadra, Policia local...), juntament amb AENA, entre d’altres. L’Ajuntament del Prat, que participarà al simulacre a través de la Policia local i els seu servei de Protecció Civil, també simularà l’activació del pla d’emergències municipal i posarà en marxa el Centre de Coordinació Operativa Local (CECOPAL).

Durant el desenvolupament del simulacre, el matí de dilluns, es produiran algunes restriccions a la mobilitat per les zones per on circulin els vehicles d’emergència. Aquestes afeccions a la circulació es produiran a la carretera de la Platja entre el Cementiri Sud i el Mirador de l’aeroport del Prat i al Camí Reial de València. La Carretera de la Platja no es tallarà al trànsit, però sí és previst que es puguin produir retencions, en el moment que hagin de circular-hi els vehicles d’emergència. Els camins i carrers dels voltants també poden patir afectacions o restriccions d’accessos.

També s’informa a la ciutadania que, durant el simulacre, podria sentir les sirenes dels vehicles d’emergència a la zona de l’entorn de l’aparcament de Cal Tet. També es demana a la ciutadania que no s’apropi a la zona del simulacre, durant el seu desenvolupament.

El darrer simulacre d’aquest tipus es va realitzar el 17 de maig de 2018 a la platja del Prat de Llobregat. Aquests exercicis es fan periòdicament per supervisar l’eficàcia dels protocols d’emergència establerts a l’Aerocat.

Compartir

Noticies relacionades

Reunió de l'alcalde amb la delegada del Govern de l'Estat

dimarts, 22 novembre, 2022 - 12:45

Mijoler demana a la delegada del Govern el compromís de l’Estat per impulsar l’estació intermodal al Prat i frenar la regressió del litoral

L’alcalde del Prat també ha reiterat a Maria Eugènia Gay que el consistori...

dijous, 10 novembre, 2022 - 13:45

Desactivat el pla d’emergències per risc químic, després de l’extinció de l’incendi a la depuradora

L’Agència Catalana de l’Aigua no ha observat afectacions sobre l’aigua del...
Espai de dol perinatal

divendres, 28 octubre, 2022 - 13:00

Nou espai de dol perinatal al Cementiri del Sud del Prat

El nou espai s'ha presentat en el marc de la festivitat de Tots Sants (1 de...