Esteu aquí

Si és novembre, toca esporgada

Com cada any durant els primers dies del mes de novembre, quan els arbres es troben en el moment d'aturada vegetativa, l'Ajuntament inicia la campanya de poda de l'arbrat viari.

dilluns, 1 desembre, 2003 - 13:42

Enguany s'esporgaran més de 3.000 arbres, tant als carrers com en escoles, parcs, places i jardins de la ciutat. Aquesta tasca la fa una brigada de professionals equipats amb els mitjans adients: una plataforma mòbil articulada per a la poda d'arbres de gran alçada, així com vehicles que transporten les restes del brancam a una planta de reciclatge. Després d'un procés de trituració i compostatge, el brancam esdevé adob orgànic per als nostres jardins.

L'esporgada s'aplica a arbres com tarongers (per exemple, els del carrer Mossèn Cinto Verdaguer), moreres (Dolores Ibárruri), plataners (Verge de Montserrat), tipuanes (Onze de Setembre, Josep Anselm Clavé), troanes (Lleida, Remolar), arços (Remolar) i pruneres vermelles. Aquestes són, en general, les espècies més comunes a la ciutat del Prat.

Abans de cada esporgada, se n'informa els veïns de la zona amb la col·locació de senyals i rètols. A vegades, cal retirar els vehicles aparcats o desviar el trànsit, tasques en què col·labora la Policia Local.

S'intenta que la poda sigui el més racional possible (es procura no eliminar tot el brancam, sempre que sigui possible), per respectar l'estructura original de l'arbre, però cal evitar que les branques toquin xarxes d'enllumenat o telèfon, o que molestin els habitatges propers.

Un any més, doncs, caldrà tenir una mica de paciència amb les feines de manteniment del nostre patrimoni verd urbà, ja que aquestes tasques generen, de vegades, algunes molèsties per a la població. Els beneficis posteriors, però, són superiors a aquests inconvenients puntuals.

Núria Pérez

Compartir

Noticies relacionades

Triatló

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:45

Afectacions de trànsit pel XXV Triatló Ciutat del Prat

El proper diumenge, entre les 8 h del matí i les 2 h del migdia l’accés a la...
Aplec de la Tartana

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30

Torna l’Aplec de la Tartana

Després de la seva suspensió l’any passat a causa de la pandèmia, aquest...