Esteu aquí

Sexualitat.com?

Aquest és el nom de l'exposició que, fins al 2 d'abril, acull el Centre de Cultura Contemporània del Prat, La Capsa, adreçada als estudiants de segon d'ESO dels instituts públics i concertats de la ciutat.

dijous, 1 abril, 2004 - 16:15

Aquesta mostra s'emmarca dintre d'un programa més ampli, impulsat pel Departament de Sanitat de l'Ajuntament i dedicat a l'educació sexual i a la prevenció de la sida entre els joves del Prat. Un dels serveis d'aquest programa és el Sisa (Servei d'Informació sobre Sexualitat i Anticoncepció), situat, també, a La Capsa; un altre el constitueixen els programes que es desenvolupen als instituts.

L'exposició "Sexualitat.com", acompanyada per monitores, rep visites programades d'estudiants de segon d'ESO, que prèviament han participat en tallers sobre el tema als seus centres educatius. Aquests tallers són conduïts per uns tutors que han rebut assessorament i material didàctic del Departament de Sanitat. En aquests tallers, els joveses poden expressar les seves inquietuds i preguntes sobre la sexualitat, unes inquietuds que es recullen per preparar futures actuacions del programa.

Si bé amb els alumnes de 4t d'ESO es tracta directament la prevenció de la sida, amb els de 2n d'ESO, que tenen entre 13 i 14 anys, s'aborden altres aspectes de la sexualitat com els enamoraments, els dubtes, les primeres relacions, el plaer, el descobriment del propi cos i del de la parella, les emocions... I és justament sobre aquests temes que tracta l'exposició "Sexualitat.com", elaborada pel Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de Manresa. Està previst que uns 500 estudiants de 2n d'ESO del Prat visitin aquesta mostra.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 25 gener, 2022 - 15:00

Noves formacions amb perspectiva de gènere al Prat

Es duran a terme des del programa de Feminisme i LGTBI i també d’altres...

dimarts, 25 gener, 2022 - 11:45

Fem cultura a la Palmira

Molt bona acollida a l'oferta dels cursos i tallers la mateixa tarda en què s...

dimarts, 25 gener, 2022 - 10:00

El Prat acollirà l'intercanvi juvenil "Changing for the Climate" per promoure la consciència climàtica

Se celebrarà del 10 al 18 d’abril i l'organització correrà a càrrec de l...