Esteu aquí

Setmana sense fum, et podem ajudar

Sota el lema ‘Desconnecta’t de la cigarreta, endolla’t a la vida’, enguany la campanya es vol dirigir especialment a la població jove, a la prevenció de l'inici del consum de tabac, també pel que fa a les altres formes de fumar, com les cigarretes electròniques, la catximba/shisha o les cigarretes fetes a mà

dimecres, 27 maig, 2020 - 08:30

Del 25 al 31 de maig, se celebra la  XXI Setmana Sense Fum ( #ssfcat20 ), que té lloc a l'entorn del Dia Mundial sense Tabac (DMST), que es commemora diumenge vinent. 

La Setmana Sense Fum és una iniciativa que té per objectiu sensibilitzar la població sobre la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se en el consum de tabac i d'abandonar-lo en cas de ser fumador. També posa l'èmfasi en la necessitat de poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac. 

Sota el lema ‘Desconnecta’t de la cigarreta, endolla’t a la vida’, enguany la campanya s'adreça especialment a la població jove, a la prevenció de l'inici del consum tabac, especialment pel que fa a les altres formes de fumar com les cigarretes electròniques, la catximba/shisha o les cigarretes fetes a mà. 

Recursos digitals

En el marc d'aquesta setmana, es recorda a la ciutadania que té a la seva disposició l'eina digital  e.consulta , amb pautes que poden ajudar-la a deixar de fumar. L’eConsulta és una eina de comunicació digital entre pacients i professionals de la sanitat que complementa l’atenció presencial. La ciutadania pot enviar consultes des de qualsevol dispositiu al personal del CAP.

A través d'aquest formulari, les organitzaciones, entitats, administracions... es poden adherir a la Setmana Sense Fum. A la pàgina inicial de la Setmana Sense Fum,  trobareu cada setmana actualitzada la pàgina amb els logotips de les entitats adherides.

També s'han fet a través d'Internet diverses enquestes entre la població per conèixer més a fons els seus hàbits quant al consum de tabac, que es van realitzar fins al passat dilluns, 25 de maig, entre les persones de 15 anys o més.

Una pregunta al dia a través del Twitter @Iconoticies 

Cada dia, pel compte de Twitter de l’Institut Català d'Oncologia (ICO), @ICOnoticies , es formularà una pregunta sobre tabac amb 4 possibles respostes. Des de l'organització, s'insta a la ciutadania a contestar la pregunta o a retwitejar-la per incentivar la reflexió sobre el consum de tabac i els seus efectes entre la població.  L'endemà, sortirà la resposta, acompanyada de l'etiqueta #activatsensefum .

Tota la informació, materials i formacions les podeu trobar a www.setmanasensefum.cat

Entrevista al  Dr. Esteve Fernández  per part de El Prat Ràdio 

Compartir