Esteu aquí

Sentida commemoració del 25N al Prat

TEMES: Persones,Dones

Resposta col·lectiva, d’Ajuntament i ciutadania, de rebuig a les violències masclistes

dijous, 26 novembre, 2020 - 14:15

Ahir, 25 de novembre, el Prat va commemorar del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Mitjançant diversos actes i activitats es va mostrar el rebuig social cap les violències masclistes, alhora que també es van reclamar drets, compromís polític i més recursos per lluitar contra aquesta xacra.

L'edició d'enguany s’ha adaptat al context sanitari actual amb formats telemàtics però també s'ha pogut escenificar i fer accions simbòliques a diferents llocs de la ciutat.

Per part de l’Ajuntament del Prat es va decretar dia de dol, i es va convocar un minut de silenci a les 12h. També es va dur a terme en format virtual la lectura del manifest reivindicatiu del 25N a càrrec del Consell de dones i que es pot veure al compte de Youtube de l’Ajuntament.

A la plaça Catalunya es va produir la instal·lació artística “Som el crit de les que ja no tenen veu”, un impactant i simulat cementiri, que volia retre homenatge a les dones assassinades durant l’últim any. Es va representar a través de les làpides de dones, joves i nenes assassinades per les violències masclistes, i sabates vermelles, un objecte que el feminisme atribueix un gran simbolisme perquè invoquen el cos, i el connecta al terra.

Aquesta acció va ser impulsada pel col·lectiu feminista local Vidues08820 i el Consell de dones del Prat.

Suport ciutadà

El veïnat de jardins de la Pau també ha participat en el 25N realitzant un mural (encara es pot participar fins el dia 27) i una sèrie de vídeos per mostrar la postura de rebuig i en contra de que ens violentin a les dones.

Els centres educatius del Prat, també s’han afegit a fer activitats coeducatives i sensibilitzadores entre el seu alumnat, fent exposicions de cartells als passadissos, exposicions bibliogràfiques a les biblioteques dels centres, o fent activitats lectives tractant els continguts de gènere a les aules.

Les activitats continuen

Durant els propers dies, es continuaran realitzant activitats en el marc d’aquesta campanya. Avui a les 19 hores, es realitzarà la xerrada “Vida viscuda, creació i feminisme”, amb Mireia Sallarès, que es podrà veure en directe a través del Youtube de l’Ajuntament.

El dilluns 30 de desembre a les 11:30 h, es realitzarà la ponència teatral "Deshilando las violencias machistas" amb Pamela Palenciano, que es podrà veure en directe al Youtube del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

El dia 1 de desembre a les 12 h, es realitzarà una xerrada sobre Micromasclismes a càrrec de la Fundació Secretariado Gitano i Associació Homes Igualitaris-AHIGE Catalunya

Consulteu aquestes i altres activitats.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 gener, 2021 - 13:15

Servei pioner per atendre telefònicament la població nouvinguda en el seu idioma

L’Ajuntament del Prat disposa l'app Platoon per poder parlar amb l'OIAC en...

dijous, 14 gener, 2021 - 13:15

El proper 19 de gener, activitat per commemorar el Dia de la Mediació

El 21 de gener és el Dia de la Mediació. Una diada que té com a objectiu fomentar els valors del diàleg, el respecte, la confia...
Ple telematic gener 2021

dimecres, 13 gener, 2021 - 18:15

El ple del Prat suspèn les llicències d’establiments de jocs d'atzar per garantir que segueixi sense haver-n’hi cap a la ciutat

El ple del Prat ha suspès les llicències d’activitats d’establiments de jocs...