Esteu aquí

Sant Boi i Gavà entraran al consorci de protecció del delta

Aquests dos ajuntaments se sumaran al Prat, a Viladecans i a la Generalitat.

dimecres, 22 abril, 2009 - 09:53

Els ajuntaments de Sant Boi de Llobregat i de Gavà s'incorporaran properament al Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, integrat actualment pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat i els ajuntaments del Prat i de Viladecans. Així es va establir en la reunió del Consell de Cooperació del consorci, celebrada aquesta setmana a Viladecans.

La reunió va estar presidida per la directora general de Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Núria Buenaventura, l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i el tinent d’alcalde de Medi Ambient i Ciutat Sostenible de Viladecans, David Massana.

El Consell de Cooperació és l’òrgan de consulta i participació del consorci. Aquest està format per organismes, entitats i empreses tant del sector públic com del privat. També en formen part les entitats naturalistes, culturals i esportives vinculades als espais naturals, així com les universitats i centres de recerca que tinguin com a àmbit d’estudi el delta del Llobregat i personalitats de reconeguda vàlua pel coneixement o la defensa que fan dels espais naturals.

En aquesta ocasió hi han assistit més de 40 administracions, entitats i particulars, que s’han reunit a la Sala de Plens de l’ajuntament de Viladecans, i que s’han compromès a fer propostes i emprendre iniciatives que contribueixin a l’assoliment dels objectius del consorci.

En la sessió  s’ha informat de les actuacions dels últims anys i del programa d’actuació previst per al 2009, en el qual figuren com a reptes més immediats, entre d’altres, la incorporació dels ajuntaments de Gavà i Sant Boi al consorci, l’aprovació del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del delta del Llobregat, la consolidació dels programes de preservació de la biodiversitat i l’ampliació i millora de l’equipament, els serveis i les activitats per a l’ús públic.

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...