Esteu aquí

Reunió d'inici de curs amb les direccions dels centres educatius

Amb la presència de l'alcalde i la tinenta d'alcalde d'Educació i Cultura

191211_rdce_1.jpeg

divendres, 17 gener, 2020 - 10:30

El passat 10 de desembre es va celebrar la primera reunió trimestral del curs 2019-2020 amb les direccions dels centres educatius que participen al Programa Interseccions, l’Inspecció Educativa del Departament d’Educació i el Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat.

Aquesta primera trobada va comptar amb la presència de la Tinenta d’Alcalde d’Educació i Cultura, Pilar Eslava, i de l’Alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler. Per part del programa Interseccions també hi eren la direcció del Programa, el Cap del servei de Cultura, el Cap de la secció d’Educació i l’oficina tècnica. En la primera part de la reunió l’alcalde va compartir amb les direccions dels centres educatius i la inspecció educativa la voluntat de l’Ajuntament de seguir posant en el centre de les polítiques municipals l’educació i la cultura com a eixos estratègics per treballar en aquesta nova legislatura que tot just ara comença.

També va agrair la implicació de totes les direccions en aquest programa de ciutat i el treball comú amb els centres educatius que s’està desenvolupant envers l’equitat i la cohesió social del territori.

Posteriorment la Tinenta d’alcalde i el Cap de Secció d’Educació van explicar les línies estratègiques  de la regidoria d’educació  i com es plantegen les polítiques municipals d’educació.

En aquest sentit l’Ajuntament  posa l’èmfasi, tal com reflecteix el plantejament del Programa Interseccions, en potenciar la consolidació d’un ecosistema educatiu que ofereixi oportunitats i recursos al llarg i ample de la vida, sempre des dels valors de l’equitat, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats.

En la segona part de la reunió la directora del Programa Interseccions, Cristina Castells, va explicar els objectius estratègics del programa per aquest curs 2019-2020.

D’una banda, el Programa posa l’èmfasi en la consolidació de totes les accions dels cursos anteriors introduint les millores que siguin necessàries. També es posen en marxa les accions ja acordades en finalitzar el curs anterior.

En el marc d’aquest any de consolidació, es proposa continuar desplegant el pla de comunicació amb la col·laboració de tots els participants en el programa, i seguir avançant en la construcció i implementació d’un sistema d’avaluació compartit.

Un altre objectiu per aquest curs és la millora dels diferents espais de treball de l’organització, des del nivell estratègic al més operatiu, assegurant un bon engranatge entre tots ells, i consolidant el funcionament de l’oficina tècnica. En aquesta línia també, i per potenciar el treball en xarxa entre tots els professionals implicats, es preveu organitzar l’Escola d’Hivern i l’Escola d’Estiu, espais de reflexió i construcció col·lectiva del programa.

Com a línia nova de treball es concreta que, en aquest curs i en els anys vinents, es reforçaran els projectes dels àmbits de la lectura, del coneixement de la ciutat, i del coneixement científic-tecnològic-digital.

Per finalitzar la intervenció, Cristina Castells situa, com a repte d’aquest curs, aprofundir en la dimensió cultural d’Interseccions i incorporar la ciutadania de forma més activa en el programa. Amb aquest objectiu es planteja a les direccions la proposta dels Laboratoris Comunitaris, uns espais de treball conjunt on implicar a centres educatius, famílies i altres  agents del territori per conèixer-se, establir vincles entre ells i repensar conjuntament les propostes d’activitats fora de l’horari lectiu amb la voluntat de treballar-les des d’un enfocament més comunitari. 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 15 juny, 2021 - 16:45

Teatre a l’ombra torna al juliol amb música, dansa i circ a l’aire lliure

El cicle estival d’Arts en Viu promogut pel Teatre L’Artesà, aquest any...

divendres, 11 juny, 2021 - 12:15

La XII Jornada Tothom Educa tracta els diferents reptes plantejats per infants, adolescents i famílies del Prat per fer una Ciutat Amiga dels Infants

Han sigut dues sessions online per adaptar-se a la situació sanitària i...

divendres, 11 juny, 2021 - 10:15

Els Combos més petits, protagonistes de L'Escola Sona

El concert del mes de juny va ser l'estrena de 3 combos d'infants de L'Escola...