Esteu aquí

Resultats de la Convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2019

divendres, 5 abril, 2019 - 11:30

Ja s’han seleccionat els projectes guanyadors de la Convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2019, que atorga un seguit d’ajuts per promoure la realització de projectes d’art vinculats a la nostra ciutat.

Per setè any consecutiu, s’atorguen ajuts a un projecte de cadascuna de les cinc modalitats de la convocatòria, que s’articula des del Centre d’Art Torre Muntadas i s’activa des d’un conjunt d’equipaments municipals i centres col·laboradors. La convocatòria està adreçada a creadores i creadors visuals, a agents culturals, educatius i socials, i a entitats i centres educatius, culturals i socials sense límit d’edat, residents a Catalunya.

Els projectes seleccionats de la convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2019 són:

  • Fotografia i Societat, per a un projecte que incorpori l’ús de la imatge com a element essencial d’un treball d’investigació i reflexió social en l’entorn del Prat de Llobregat. Impulsada des del Centre Cívic Jardins de la Pau.
    Projecte guanyador: Bandera Verde de Ruta de autor (Aymara Arreaza i Lorena Bou).
  • Art al barri, per a un projecte que treballi els conceptes de barri, identitat i comunitat amb els barris de Sant Jordi i Ribera Baixa com a marc. Impulsada des del Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa.

            Projecte guanyador: Mi casa es tu casa de Pigmentamos (Laila Victoria González i Carolina Maria Lopera).

  • Projecte Exposició, adreçat a artistes i agents culturals locals per a un projecte que proposi una exposició individual o col·lectiva a la Sala d’Art Josep Bages. Impulsada des del Centre d’Art Torre Muntadas.

            Projecte guanyador: El tercer gènere, realitat subrogada de Julia Cáceres, José Luis Parralo i Laia Ruz.

  • Projecte deslocalitzat, per a un projecte que proposi una reflexió a partir de situar la pràctica artística en contextos no artístics, generant un intercanvi de relacions i coneixements amb l’entorn. Impulsada des del Centre d'Art Torre Muntadas.

            Projecte guanyador: Auspicis d’Estampa (Roc Albalat, Pau Artigas, Marc Padró, Marcel Pié i Daniel Pitarch).

  • Projecte d’Art i Educació, per a un projecte que investigui sobre les zones de contacte entre la producció artística i els processos pedagògics i d'aprenentatge del teixit educatiu formal i no formal del Prat. Impulsada des de l'Escola d'Arts del Prat.

            Projecte guanyador: Safe dams, please de Marta Mouns.

 

La convocatòria respon a dues qüestions: com es relacionen els artistes i els seus projectes amb El Prat de Llobregat i com afecta la realitat social, cultural i educativa de la ciutat als artistes i les seves propostes. També té com objectiu principal provocar la màxima complicitat de ciutadans i agents culturals, socials i educatius del municipi.

Projectes presentats i procés de selecció

Enguany s’han presentat un total de 47 projectes, a més dels 17 participants en el taller pràctic sobre com elaborar un dossier d’artista i els 20 assessoraments realitzats a artistes, col·lectius i entitats. Són dades molt positives que apunten a un teixit cultural i educatiu en marxa a la ciutat.

La selecció dels projectes l’ha realitzar un jurat format pels responsables dels equipaments i del programa /Unzip Arts Visuals i professionals externs de contrastada trajectòria en els àmbits de la creació, l’educació i la mediació.  

Entre totes les propostes presentades, es realitza una primera selecció de fins a tres projectes de cadascuna de les modalitats. Posteriorment, l’equip del centre que acompanya cada modalitat realitza les entrevistes als candidats preseleccionats i selecciona el projecte definitiu.

Acompanyament professional, en formació i tècnic dels projectes

Una vegada seleccionats els projectes, es conforma un equip d’acompanyament i suport per modalitat, format per professionals de les arts visuals, l’educació i la medicació, així com artistes i col·lectius convidats.

A més, durant el procés de realització dels diferents projectes de la convocatòria, es realitzaran tres trobades comuns de tots els projectes i equips d’acompanyament durant l’any. Són sessions per compartir aprenentatges, intercanviar informació, establir línies d’acció i col·laboració entre projectes i activar relacions. A més de les accions i exposicions públiques de cada modalitat, realitzem una proposta conjunta de presentació de la convocatòria amb la intenció de mostrar i difondre les relacions i col·laboracions establertes amb la ciutat.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 21 octubre, 2020 - 14:45

Els centres cívics apliquen les restriccions i mesures de seguretat indicades per la Generalitat

Les restriccions estaran vigents fins el 2 de novembre proper
Imatge gràfica de la commemoració del Dia de les Escriptores, 2020

dimecres, 21 octubre, 2020 - 11:45

Commemoració del Dia de les escriptores

Un col•loqui sobre escriptores que van obrir camí, des de Teresa de Jesús...

dimecres, 21 octubre, 2020 - 09:00

Espais de creació a L'Escola d'Arts en Viu

Alumnes de L'Escola participen en projectes de creació amb artistes de la...