Esteu aquí

Resultats de la Convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2019

divendres, 5 abril, 2019 - 11:30

Ja s’han seleccionat els projectes guanyadors de la Convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2019, que atorga un seguit d’ajuts per promoure la realització de projectes d’art vinculats a la nostra ciutat.

Per setè any consecutiu, s’atorguen ajuts a un projecte de cadascuna de les cinc modalitats de la convocatòria, que s’articula des del Centre d’Art Torre Muntadas i s’activa des d’un conjunt d’equipaments municipals i centres col·laboradors. La convocatòria està adreçada a creadores i creadors visuals, a agents culturals, educatius i socials, i a entitats i centres educatius, culturals i socials sense límit d’edat, residents a Catalunya.

Els projectes seleccionats de la convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2019 són:

  • Fotografia i Societat, per a un projecte que incorpori l’ús de la imatge com a element essencial d’un treball d’investigació i reflexió social en l’entorn del Prat de Llobregat. Impulsada des del Centre Cívic Jardins de la Pau.
    Projecte guanyador: Bandera Verde de Ruta de autor (Aymara Arreaza i Lorena Bou).
  • Art al barri, per a un projecte que treballi els conceptes de barri, identitat i comunitat amb els barris de Sant Jordi i Ribera Baixa com a marc. Impulsada des del Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa.

            Projecte guanyador: Mi casa es tu casa de Pigmentamos (Laila Victoria González i Carolina Maria Lopera).

  • Projecte Exposició, adreçat a artistes i agents culturals locals per a un projecte que proposi una exposició individual o col·lectiva a la Sala d’Art Josep Bages. Impulsada des del Centre d’Art Torre Muntadas.

            Projecte guanyador: El tercer gènere, realitat subrogada de Julia Cáceres, José Luis Parralo i Laia Ruz.

  • Projecte deslocalitzat, per a un projecte que proposi una reflexió a partir de situar la pràctica artística en contextos no artístics, generant un intercanvi de relacions i coneixements amb l’entorn. Impulsada des del Centre d'Art Torre Muntadas.

            Projecte guanyador: Auspicis d’Estampa (Roc Albalat, Pau Artigas, Marc Padró, Marcel Pié i Daniel Pitarch).

  • Projecte d’Art i Educació, per a un projecte que investigui sobre les zones de contacte entre la producció artística i els processos pedagògics i d'aprenentatge del teixit educatiu formal i no formal del Prat. Impulsada des de l'Escola d'Arts del Prat.

            Projecte guanyador: Safe dams, please de Marta Mouns.

 

La convocatòria respon a dues qüestions: com es relacionen els artistes i els seus projectes amb El Prat de Llobregat i com afecta la realitat social, cultural i educativa de la ciutat als artistes i les seves propostes. També té com objectiu principal provocar la màxima complicitat de ciutadans i agents culturals, socials i educatius del municipi.

Projectes presentats i procés de selecció

Enguany s’han presentat un total de 47 projectes, a més dels 17 participants en el taller pràctic sobre com elaborar un dossier d’artista i els 20 assessoraments realitzats a artistes, col·lectius i entitats. Són dades molt positives que apunten a un teixit cultural i educatiu en marxa a la ciutat.

La selecció dels projectes l’ha realitzar un jurat format pels responsables dels equipaments i del programa /Unzip Arts Visuals i professionals externs de contrastada trajectòria en els àmbits de la creació, l’educació i la mediació.  

Entre totes les propostes presentades, es realitza una primera selecció de fins a tres projectes de cadascuna de les modalitats. Posteriorment, l’equip del centre que acompanya cada modalitat realitza les entrevistes als candidats preseleccionats i selecciona el projecte definitiu.

Acompanyament professional, en formació i tècnic dels projectes

Una vegada seleccionats els projectes, es conforma un equip d’acompanyament i suport per modalitat, format per professionals de les arts visuals, l’educació i la medicació, així com artistes i col·lectius convidats.

A més, durant el procés de realització dels diferents projectes de la convocatòria, es realitzaran tres trobades comuns de tots els projectes i equips d’acompanyament durant l’any. Són sessions per compartir aprenentatges, intercanviar informació, establir línies d’acció i col·laboració entre projectes i activar relacions. A més de les accions i exposicions públiques de cada modalitat, realitzem una proposta conjunta de presentació de la convocatòria amb la intenció de mostrar i difondre les relacions i col·laboracions establertes amb la ciutat.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 16 abril, 2019 - 14:00

Més de 6.200 persones trepitgen L’Artesà durant els dies de portes obertes

Al llarg de tres caps de setmana, més de 6.200 persones han descobert el Teatre L’Artesà amb les visites guiades, ...

dimarts, 16 abril, 2019 - 08:15

Afectació al trànsit i als autobusos de la processó de Divendres Sant

Entre les 18 h i la 1 h de Divendres Sant, 19 d'abril, se celebrarà una processó de Setmana Santa que tindrà afectació sob...