Esteu aquí

Resultats de la Convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2018

La convocatòria atorga ajuts per promoure la realització projectes d’art vinculats a la nostra ciutat.

dijous, 26 abril, 2018 - 14:45

Ja s’han seleccionat els projectes guanyadors de la Convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2018, que atorga un seguit d’ajuts per promoure la realització projectes d’art vinculats a la nostra ciutat.

Per sisè any consecutiu, s’atorguen ajuts a un projecte de cadascuna de les cinc modalitats de la convocatòria, que s’articula des del Centre d’Art Torre Muntadas i s’activa des d’un conjunt d’equipaments municipals i centres col·laboradors. La convocatòria està adreçada a creadores i creadors visuals, i a agents culturals, educatius i socials, sense límit d’edat, residents a Catalunya. Enguany, a més a més, s’ha obert a entitats i centres educatius, culturals i socials.

Els projectes seleccionats de la convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2018 són :

 • Beca Fotografia i Societat, per a un projecte que incorpori l’ús de la imatge com a element essencial d’un treball d’investigació i reflexió social en l’entorn del Prat de Llobregat. Impulsada des del Centre Cívic Jardins de la Pau.
  Projecte guanyador:  Cases de la Seda. Fotorelats, de Nora Ancarola
 • Beca Art al barri, per a un projecte que treballi els conceptes de barri, identitat i comunitat amb els barris de Sant Jordi i Ribera Baixa com a marc. Impulsada des del Centre Cívic Sant Jordi- Ribera Baixa.
  Projecte guanyador:  Coser i cantar, del col·lectiu Gotelé (Albert Gironès López, Anna Vilamú Bosh i Júlia García Bofill)
 • Projecte Exposició, adreçat a artistes i agents culturals locals per a un projecte que proposi una exposició individual o col·lectiva a la Sala d’Art Josep Bages. Impulsada des del Centre d’Art Torre Muntadas.
  Projecte guanyador:  Buena Aventura Tamayo, de Kolmanskop-Kaddish (Laura Tamayo, María Donoso, Josep Carreras, Mónica Hernández, Guillem Gefael)
 • Projecte deslocalitzat, per a un projecte que proposi una reflexió a partir de situar la pràctica artística en contextos no artístics, generant un intercanvi de relacions i coneixements amb l’entorn . Impulsada des del Centre d'Art Torre Muntadas.
  Projecte guanyador:  La balena del Prat al Prat, de Consol Llupià García
 • Beca d'Art i Educació, per a un projecte que investigui sobre les zones de contacte entre la producció artística i els processos pedagògics i d'aprenentatge del teixit educatiu formal i no formal del Prat. Impulsada des de l'Escola d'Arts del Prat.
  Projecte guanyador:  EX HODOS. Relatos de viaje acerca del exilio del Prat durante la guerra, de Juan Antonio Cerezuela

La convocatòria respon a dues qüestions: com es relacionen els artistes i els seus projectes amb El Prat de Llobregat i com afecta la realitat social, cultural i educativa de la ciutat als artistes i les seves propostes. També té com objectiu principal provocar la màxima complicitat de ciutadans i agents culturals, socials i educatius del municipi.

Projectes presentats i procés de selecció

Enguany s’han presentat un total de 73 projectes, a més dels 17 participants al taller pràctic sobre com elaborar un dossier d’artista i els 20 assessoraments realitzats a artistes, col·lectius i entitats. Són dades molt positives que apunten a un teixit cultural i educatiu en marxa a la ciutat.

La selecció dels projectes l’ha realitzar un jurat format pels responsables dels equipaments i del programa /Unzip Arts Visuals i professionals externs de contrastada trajectòria als àmbits de la creació, l’educació i la mediació.  

Entre totes les propostes presentades, es realitza una primera selecció de fins a tres projectes de cadascuna de les modalitats. Posteriorment, l’equip del centre que acompanya cada modalitat, realitza les entrevistes als candidats pre-seleccionats i selecciona el projecte definitiu.

Acompanyament professional, en formació i tècnic dels projectes

Una vegada seleccionats els projectes, es conforma un equip d’acompanyament i suport per modalitat, format per professionals de les arts visuals, l’educació  i la medicació, així com artistes i col·lectius convidats.

A més, durant el procés de realització dels diferents projectes de la Beca, es realitzaran tres trobades comuns de tots els projectes i equips d’acompanyament durant l’any. Són sessions per compartir aprenentatges, intercanviar informació, establir línies d’acció i col·laboració entre projectes i activar relacions. A més a més de les accions i exposicions públiques de cada modalitat, realitzem una proposta conjunta de presentació de la convocatòria amb la intenció de mostrar i difondre les relacions i col·laboracions establertes amb la ciutat.

 

Compartir

Noticies relacionades

opera_la_boheme_2012

dimecres, 8 juliol, 2020 - 12:00

El Cèntric reprèn algunes activitats presencials

La projecció a la fresca de l’òpera "La Bohème" és la primera proposta...

dimarts, 7 juliol, 2020 - 12:00

Les propostes culturals presencials tornen a Jardins de la Pau

El centre cívic recupera l’atenció presencial i acollirà diverses activitats...

dilluns, 6 juliol, 2020 - 16:00

Tornem a fer vida a la Palmira

Ens retrobem amb entitats, veins i veïnes durant el mes de juliol