Esteu aquí

Reducció del nombre dels robatoris i atropellaments a la ciutat

Respecte de l'any anterior, el 2015 es va reduir un 4% els robatoris a l'interior de vehicles, un 18% els robatoris amb violència i un 22% els atropellaments

dijous, 25 febrer, 2016 - 17:30

Avui dijous 25 de febrer s'ha celebrat una reunió de la Junta Local de Seguretat del Prat de Llobregat. L'acte l'ha presidit l'alcalde, Lluís Tejedor, i ha comptat amb l'assistència del tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Joaquim Bartolomé; del secretari de la delegació territorial del Govern de la Generalitat, Xavier Baiget; del director general de la Policia (Mossos d'Esquadra), Albert Batlle; i la sotsdirectora de coordinació de Policia de Catalunya, Begonya Curto.

Per part dels diversos cossos de seguretat han estat en aquesta reunió Ramon  Dosaigues, inspector en cap de la Policia Local del Prat; Manel Josep Hermida, cap de l’Àrea Bàsica de Mossos d’Esquadra del Prat; Manuel Hernández, comissari en cap de la Comissaria de Cornellà i del Baix Llobregat del Cuerpo Nacional de Policia; i Jordi Verger, comandant en cap de la Unitat Fiscal i Seguretat Aeroportuària de la Guardia Civil.

La principal funció d’aquesta Junta és informar sobre el diagnòstic de l’estat de la seguretat al municipi i determinar les formes i els procediments de col·laboració entre els diferents cossos de policia que treballen al Prat.

Els i les representants dels diferents cossos policials que operen al territori pratenc han informat sobre el balanç dels resultats obtinguts en relació als tres  objectius que es van establir a la darrera Junta, celebrada l'any 2015: reduir els robatoris en interior de vehicles, reduir els robatoris violents i reduir els atropellaments a la ciutat.

Objectius assolits
A la Junta s'ha certificat l'assoliment d'aquests objectius i la millora en la seguretat al municipi respecte d'anys anteriors. Així, l'any 2015 s'ha tancat amb el següent balanç:

•    Reducció d'un 4% dels robatoris a l'interior de vehicles respecte dels anys 2013 i 2014.

•    Reducció d'un 18% dels robatoris violents respecte dels dos anys anteriors.

•    Reducció d'un 22% dels atropellaments a la ciutat respecte de l'any 2014.

Per contra han augmentat, tant al Prat com al conjunt de Catalunya, els robatoris a les llars.

Objectius per a 2016
La Junta ha establert els objectius per a l’any 2016, que són els següents: reduir els robatoris en l'interior dels vehicles, els robatoris en habitatges, els actes de violència interpersonal i l’índex d’accidentalitat.
 

 

Compartir

Noticies relacionades

Reunió de l'alcalde amb la delegada del Govern de l'Estat

dimarts, 22 novembre, 2022 - 12:45

Mijoler demana a la delegada del Govern el compromís de l’Estat per impulsar l’estació intermodal al Prat i frenar la regressió del litoral

L’alcalde del Prat també ha reiterat a Maria Eugènia Gay que el consistori...
Simulacre d'emergència d'accident aeri a la platja del Prat.

dijous, 17 novembre, 2022 - 10:30

Simulacre d’accident aeri al Prat dilluns vinent al matí

Durant la realització del simulacre, el matí de dilluns, s’informa a la...

dijous, 10 novembre, 2022 - 13:45

Desactivat el pla d’emergències per risc químic, després de l’extinció de l’incendi a la depuradora

L’Agència Catalana de l’Aigua no ha observat afectacions sobre l’aigua del...