Esteu aquí

Records de 50 anys de biblioteca

Aquest arbre de records l'hem fet créixer entre totes

dijous, 5 març, 2020 - 10:00

Durant la celebració del 50è aniversari de la Biblioteca Antonio Martín, hem "plantat" un arbre amb fulles de colors que explicaven les vivències que cadascun de vosaltres ha viscut a la biblioteca al llarg de la seva existència. Dia a dia heu vist com ha anat creixent amb frondositat el nostre arbre dels records a mesura que vosaltres anàveu abocant les vostres històries al voltant de la biblioteca.  Aquesta és una de les propostes que es van fer per celebrar el nostre aniversari i estem molt contentes de la vostra participació.

Ens heu fet recordar el vostre pas pels diferents espais on ha estat situada la biblioteca del Prat al llarg dels seus 50 anys. Des de quan anàveu a la biblioteca popular situada a la Torre Muntadas fins ara al popular Cèntric, des de la societat dels anys 60 a la societat del  2020. Sembla que tot ha canviat molt, sobretot el món tecnològic, però no ha estat així en quant a la relació sentimental i personal amb l'espai i els/les bibliotecaris que sempre ha creat un llaç afectiu i emocional.

Moltes gràcies per obrir-nos el vostre cor.

Com ja sabeu, sempre ens trobareu al vostre costat.

Aquí us oferim algunes demostracions d’afecte:

Biblioteca Popular Torre Muntadas

 • "La meva primera biblioteca. Aquell espai de silenci, petit i proper però de tardes senceres plenes d'aventures tot i estar asseguda i en silenci... Enid Blyton, los 5... Fins que un dia vaig canviar el rumb i vaig dirigir-me a la secció d'adults. Confieso que he vivido, biografia de Pablo Neruda. Ja no va haver una tornada, tenia 12 anys."
 • “Les meves biblioteques: la de l’escola, la Caseta del parc (Fondo d’en Peixo), la del “Palacete” (Torre Muntadas)... Encara no he deixat de llegir.”

Centre Cultural Torre Balcells

 • “Els meus fills feien els deures i jo un curset de patronatge i costura al primer pis. Quins temps aquells!”

Centre Municipal de la plaça de Blanes

 •  "Amb la meva filla anava a la biblio del mercat, amb el meu fill al Cèntric i jo anava de petit a la plaça Blanes."
 • "Va ser el meu primer contacte amb els llibres. Gràcies perquè vaig començar l'aventura de llegir."
 • “Esta biblioteca, pequeñita en el primer piso, la tenía a mano de casa y era una tentación casi irresistible no ir un par de veces al mes.”

Centre Cultural el Remolar

 • "Recuerdo haber ido a esta biblioteca al salir del trabajo si un día me había ido mal, para reanimarme, ojeando las novedades y los clásicos que ya tenía localizados."
 • “Sempre recordaré aquell Café amb lletres amb la M.Jesús i el grup d’amigues que formaven. Lectura interessant i berenar!"
 • “A la biblio del Remolar vaig començar a preparar els primers exàmens de primària i ESO. També allà vaig descubrir a Stephen King, amb qui vaig continuar llegint més anllà dels llibres de lectura obligatòria del cole.”

Cèntric Espai Cultural, Biblioteca Antonio Martín

 • "Les meves filles es van fer sòcies amb pocs mesos de vida."
 • "De esta biblioteca ya no son recuerdos sino vivencias del día a día: talleres, presentaciones, club de escritura. ¡Seguid 50 años más!"
 • "Vaig al club de lectura infantil Litinèsia i m'ho passo pipa."
 • “Gracias biblioteca. He recuperado con mayor intensidad el buen hábito por la lectura después de algunos años de estrés y abandono.”
 • “Mis recuerdos se trasladan a la época en que mis dos hijas eran pequeñas y participábamos en la hora del cuento y cuentos teatralizados. También era usuaria del préstamo de libros. Tiempos para añorar. Gracias.”
 • “Lo primero que hice al llegar al Prat fue el carnet de la biblioteca.”

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 30 setembre, 2022 - 11:00

"Cossos en escolta” ens convida a explorar diferents maneres de fer art, des de la col·lectivitat

Col·lectius, entitats i dones de la ciutat participen en el projecte de la...

dijous, 29 setembre, 2022 - 15:00

Prop de 70.000 persones han gaudit del prop d’un centenar d’activitats de la Festa Major del Prat

L’Ajuntament ha fet avui una primera valoració de la Festa Major del Prat, a...

dijous, 29 setembre, 2022 - 14:30

Una tardor plena de música a La Capsa

Xerrades, cançó protesta, punk, indie, música local i molta energia a la...