Esteu aquí

Receptes festives amb la comunitat gastronòmica de La Cuina del Ribera

Compartim àpats elegits i preparats pels grups i entitats del Centre Cívic per celebrar les festes

dijous, 7 gener, 2021 - 10:00

La Cuina del Ribera ha tornat a encendre el seus fogons al desembre! Durant aquestes setmanes, la comunitat gastronòmica del Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa ha preparat receptes per mostrar diferents àpats festius, i les anirem compartint durant les festes al nostre web i xarxes socials. Aquestes càpsules audiovisuals sorgeixen de la mà de grups i persones que formen part activa de La Cuina del Ribera, a través de diferents entitats i projectes del territori.

La primera recepta es va compartir el dimarts 22 de desembre, i es tractava d'una proposta del grup d'Itineraris Formatius Específics (IFE) de l'Institut Les Salines. Concretament l'Ona, una de les alumnes, va ser qui va elegir la recepta del "cannoli", que es tracta d'un postre tradicional de la cuina siciliana per Carnaval, a base de pasta de full i formatge Ricotta. Aquest és el tercer curs que l'IFE imparteix una de les seves asignatures a La Cuina del Ribera, i cada dilluns al matí elaboren diferents receptes en equip, amb l'acompanyament dels seus professors. Enllaç aquí.

El dijous 24 de desembre vam compartir la recepta del Juan Antonio, participant de la primera edició de La Cocina de Mi Vecina, un espai de trobada d'intercanvi gastronòmic entre el veïnat, a La Cuina del Ribera. En Juan Antonio ens va presentar uns canalons ben especials, ja que en comptes de l'embolcall tradicional, la cobertura està feta amb una base de crep. Boníssims! Enllaç aquí.

L'Associació de Veïns i Veïnes Sant Jordi-Ribera Baixa també es va sumar amb la seva recepta tradicional: migues de pa! En Pepe i en Pedro ens ensenyen pas a pas com preparar aquest àpat tan típic a moltes ciutats de la península, amb pocs ingredients, però molt sabor. Enllaç aquí.

El dijous 31 de desembre,  vam tancar l'any dolçament i preparant "flores extremeñas" amb la Martina i la Esperanza del Centro Extremeño del Prat, i participants del pessebre vivent del barri Sant Cosme. Enllaç aquí.

I per últim, el dimarts 5 de gener aprenem a preparar "enchiladas" amb la Maria Helena i l'Evelyn d'ASCA: Asociación Salvadoreña en Catalunya, entitat en residència al Centre Cívic. Enllaç aquí.

Us animem a compartir els vostres àpats festius a les xarxes amb el hashtag #LaCuinadelRibera i que ens etiqueteu per poder fer créixer aquest receptari virtual d'hivern! Trobareu tots els vídeos al nostre web, i a les nostres xarxes socials

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 29 novembre, 2023 - 12:30

Explorant els misteris dels mars i els oceans a Investiguem, inventem

Des del projecte en xarxa ens submergim en l’univers de la ciència oceànica a...

dilluns, 27 novembre, 2023 - 14:30

El Prat condemna les violències masclistes a través de diferents aplecs ciutadans

El passat 24 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condemnar ...

dilluns, 27 novembre, 2023 - 12:00

La 21a Mostra d’Entitats arriba amb força

Es durà a terme els propers 1, 2 i 3 de desembre, en el marc de la 50a edició...