Esteu aquí

Reactivació de l'esport extraescolar als centres educatius de secundària

Davant la disminució en la pràctica esportiva pel Covid-19, s'ha plantejat una estratègia per tal de millorar i consolidar la situació del sector esportiu.

divendres, 19 novembre, 2021 - 12:30

Davant la disminució en la pràctica esportiva que ha suposat la pandèmia de Covid-19, des de l’Ajuntament del Prat de Llobregat s’ha plantejat una estratègia que unifiqui totes les actuacions municipals adreçades a reactivar, consolidar i millorar la situació del sector esportiu.

Un dels eixos de treball es dirigeix al públic jove de a ciutat, amb accions específiques de promoció de l’esport, per això durant el segon semestre del curs passat vam començar a treballar amb els instituts de la ciutat per compartir estratègies i trobar la millor fórmula per fomentar la pràctica esportiva entre les joves de la ciutat. Durant l’estiu ja es van posar en marxa algunes d’aquestes estratègies i continuem durant el curs escolar en el context de la campanya de promoció “Sortiu i disfruteu”.

El Club Esport Jove als instituts del Prat.

Durant aquest curs, l’alumnat dels centres d’educació secundària del Prat podrà descobrir la oferta d’activitats del Club Esport Jove durant les sessions d’educació física als propis centres educatius, dins horari lectiu. Es realitzaran petits tastets d’activitats per tal de fomentar la pràctica esportiva en horari extraescolar. Enguany, els joves que s’inscriguin al club podran participar en activitats com piscina, futbol 7, escalada o activitats dirigides o inscriure’s a tallers trimestrals de surf, paddle o hípica, amb preu molt assequibles (a partir de 22 euros l’any).

 

L’oferta d’activitats s’ampliarà amb les propostes decidides per l’alumnat

Durant aquest trimestre, es crearan grups de treball amb alumnat des de 1r a 3r d’ESO, amb l’objectiu que siguin ells qui dissenyin propostes esportives,que donin resposta a les seves necessitats i motivacions. Per això, l’alumnat referent consultarà entre els seus companys les seves preferències i inquietuds pel que fa a la pràctica d’activitat física. D’aquest manera, s’aconseguirà implicar als joves en el procés de construcció del programa d’activitats i generar una oferta més ajustada a les seves necessitats, incorporant la seva mirada.

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 1 març, 2024 - 14:00

L’Ajuntament del Prat, a la jornada commemorativa del cinquè aniversari del Pacte contra la segregació escolar a Catalunya

La matèria és objecte d’una política pública activa i consensuada al municipi...

dimecres, 28 febrer, 2024 - 12:00

En marxa les activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones al Prat

Enguany, el motiu de la campanya és visibilitzar la lluita i l’empoderament...

dimecres, 28 febrer, 2024 - 09:45

Arriba la 26a edició de la Jornada d’Orientació Acadèmica i Professional

El dijous 7 de març, al Cèntric Espai Cultural