Esteu aquí

Radiografia de l'estat de salut de la població del Prat

Estructura de la població, salut reproductiva, mortalitat, morbiditat segons altes hospitalàries i accidents de trànsit amb víctimes

Presentació de l'informe.

Acte de presentació de l'informe.

dijous, 4 maig, 2017 - 12:30

El 2 de maig passat es va celebrar la primera sessió ordinària del Consell Municipal de Salut, on es va presentar l’Informe d’Indicadors de Salut Local del Prat, elaborat per la Diputació de Barcelona, així com un informe del responsable territorial del Servei Català de la Salut.

l’informe elaborat pel Servei de Salut Pública de la Diputació consta de 90 indicadors sobre 5 blocs: estructura de la població, salut reproductiva, mortalitat,  morbiditat segons altes hospitalàries i accidents de trànsit amb víctimes. 

Les dades extretes d’aquest informe permetran aprofundir en el diagnòstic de la situació i establir les línies d’actuació prioritàries per a l’elaboració del Pla Local de Salut que recentment ha engegat l’Ajuntament. 

Població estable i menys natalitat

Entre els principals resultats de l’informe destaca l’estancament del creixement poblacional i una tendència creixent sostinguda de l’envelliment de la població. Pel que fa a la salut reproductiva, s’observa, des de 2008, una caiguda de la natalitat i de la fecunditat, en concordança amb la resta de Catalunya, i un increment de l’edat de la primera maternitat.

També es constata un augment sostingut de l’esperança de vida, tant per a homes com per a dones, mantenint la diferència de major longevitat femenina. 
Les dades hospitalàries mostren que al voltant del 10% de la població utilitza anualment algun recurs hospitalari i, pel que fa a les dades d’accidents de trànsit, evidencien un cert repunt de l’accidentabilitat, especialment en vehicles de dues rodes.

6,5 visites per persona i any als CAP

Per altra banda, el director del Sector sanitari Baix Llobregat Centre- Litoral i Hospitalet de CatSalut va informar sobre la utilització del Servei d’Atenció Primària, destacant que els ciutadans del Prat realitzen una mitja de 6,5 visites per persona a l’any als CAP i que la despesa farmacèutica per persona és de 293 €uros anuals.

Pla de xoc per reduir les llistes d'espera

El responsable de CatSalut també va explicar la posada en marxa d’un pla de xoc per reduir les llistes d’espera per a intervencions quirúrgiques i les llistes d’espera d’atenció d’especialistes, així com de la propera elaboració d’un Pla estratègic d’atenció sanitària per al Baix Llobregat.

A aquesta primera sessió ordinària del Consell es va presentar també el calendari d’accions de promoció de la salut de l’Ajuntament per a 2017, es va crear un grup de treball per actualitzar el programa de cardioprotecció del Prat i un altre grup de treball per a l’elaboració del Pla Local de Salut.
 

Compartir

Noticies relacionades

diàleg literari_victorcatala.jpg

dimecres, 8 abril, 2020 - 11:00

Diàlegs literaris al Cèntric

L’escriptora Víctor Català protagonitza la primera sessió d'aquest cicle

dimarts, 7 abril, 2020 - 12:45

Com tenir cura del veïnat durant el confinament?

El Servei de Bon Veïnatge i Convivència de l'Ajuntament ens fa algunes...

dimarts, 7 abril, 2020 - 10:00

Unes 40 persones del Prat fan de voluntàries al programa Antenes contra la solitud

L'Ajuntament fa una crida perquè hi participi més gent, a fi de detectar...