Esteu aquí

A punt de finalitzar l’aportació de sorra anual al litoral del Delta

La sorra s'ha abocat des del Centre Municipal de Vela en direcció sud amb l’objectiu de millorar el tram del litoral més afectat per la regressió. Les feines s'han dut a terme durant una setmana, tres dies menys del previst.

divendres, 26 maig, 2023 - 14:45

Aquest cap de setmana s'acabarà l’aportació de sorra al litoral del Delta. En total, s'han abocat 80.000 metres cúbics de sorra que ha tingut com a objectiu cobrir el tram comprès entre el Centre Municipal de Vela fins passat l’accés 18 aproximadament, on hi ha instal·lat el mòdul de salvament. Les feines s'han desenvolupat de forma progressiva, a poc a poc, per deixar el màxim espai possible destinat a l'ús ciutadà del litoral. 

Aquesta aportació l’efectua el Port de Barcelona com a mesura compensatòria prevista en la seva declaració d’impacte ambiental. No obstant s’ha demostrat insuficient per aturar el problema de la regressió de les platges del Delta, agreujat en el context d’emergència climàtica. En aquest sentit, l’administració competent, en govern de l’Estat, treballa en l’estudi de mesures estructurals que facin front a aquest fenomen.

Compartir

Noticies relacionades

BioPrat

divendres, 2 juny, 2023 - 14:00

El projecte BioPrat s’integra a la plataforma MINKA

L’aplicació per registrar, organitzar i compartir observacions d’animals i...

dijous, 1 juny, 2023 - 12:00

Nova programació de tallers a la Casa de l’Energia

Durant el mes de juny, cada setmana es durà a terme un taller per conèixer...
Servei comunitari

dimecres, 31 maig, 2023 - 20:30

Més de 300 alumnes participen en el servei comunitari ambiental durant aquest curs

Els alumnes que han fet el programa procedeixen de tots els centres de...