Esteu aquí

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participin hauran d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les fraccions de matèria orgànica, envasos i resta. Totes elles portaran un controlador que farà seguiment per avaluar una nova tecnologia RFID.

Carrer Ferran Puig

dilluns, 14 juny, 2021 - 14:00

A partir del mes de setembre, està previst que l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en col·laboració amb l’Ajuntament, realitzi una prova pilot als comerços i restaurants que utilitzen els contenidors de via pública. L’objectiu és avaluar el funcionament de la tecnologia d’un dispositiu d’identificació per radiofreqüència per fer seguiment de la generació de residus.

El funcionament serà molt senzill: els i les usuàries utilitzaran unes bosses gratuïtes per dipositar la brossa. Aquestes bosses ja portaran l’identificador i seran recollides i transportades a la corresponent planta de tractament. Després, n’hi haurà una primera fase, amb una lectura manual en el moment de descàrrega a la planta, i després, una segona fase, de lectura de les bosses amb uns arcs digitals instal·lats als alimentadors de les plantes.

Està previst que la prova es realitzi a 40 comerços de la ciutat, concretament del nucli antic a partir de la primera quinzena de setembre. En funció del resultats, es podrà dur a terme una nova entrega de bosses durant el mes de desembre. Ara per ara, durant el mes de juny, cada establiment de la zona haurà de demanar les bosses que necessita per la seva tasca diària i quotidiana i s’ultimaran el preparatius del projecte.

Prova pilot residus comerços

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 28 juliol, 2021 - 11:00

El Fòrum de les ciutats amb el Consell de Formació Professional denuncia la manca de places per al curs 2021-2022.

El Fòrum de ciutats amb Consell de la Formació Professional està conformat...

dilluns, 26 juliol, 2021 - 13:00

Campanya informativa de la Policia local sobre els consells de seguretat al domicili durant l’estiu

La coordinació dels cossos policials va contribuir a la reducció d’un 53%...
Fotografia de grup dels i les artistes que han participat en l'acció, amb l'alcalde Lluís Mijoler i altres regidores i regidors, davant d'un dels deu plafons.

dissabte, 24 juliol, 2021 - 13:00

Obres artístiques de gran format, a favor de preservar el delta i en contra d’ampliar l’aeroport, es poden veure al Camí de la Platja del Prat

L’Ajuntament del Prat i l’entitat artística Atòmica organitzen conjuntament...