Esteu aquí

Prova pilot per gestionar els residus del clavegueram

L’Ajuntament instal·la malles dissenyades per retenir els residus sòlids que s’aboquen de forma inadequada als lavabos i al terra dels carrers. D’aquesta manera, s’evitarà que acabin abocant al medi natural i finalment al mar. També evitem que aquests sòlids puguin afectar els sistemes de bombament existents cap els col·lectors, interceptors i la depuradora.

Malles residus

dimarts, 28 juny, 2022 - 11:30

Els residus sòlids abocats als carrers i als lavabos, i que arriben a la xarxa de clavegueram, provoquen que el sistema de sanejament tingui problemes de capacitat a causa de l’orografia del terreny (xarxes amb escassa pendent), produint-se situacions de sedimentació en moltes zones. Aquest fet es veu agreujat especialment en dies de pluges intenses, ja que aquests col·lectors han perdut capacitat hidràulica de desguàs. Aquests sòlids en suspensió acaben arribant de manera incontrolada al medi natural, contaminant i embrutant el mateix.

Per evitar aquest darrer punt s’ha realitzat una prova pilot en la qual l’Ajuntament ha instal·lat a una de les conques principals del Prat, el col·lector de la carretera de l’Aviació, un sistema de malles que té la funció de retenir aquests residus sòlids en suspensió. El sistema consta d’un panell de contenció d’acer inoxidable amb reforços interns per suportar el cabal a retenir de les primeres pluges i canalitzar el flux d’aigua amb la malla de recollida.

Amb tot, cal recordar que de cap de les maneres es poden abocar residus sòlids als lavabos o a terra, especialment les tovalloles humides o productes d’higiene personal. Si teniu dubtes sobre on abocar cada residu, la deixalleria municipal pot assessorar-vos.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 novembre, 2023 - 10:00

La VI jornada de Logística posa la mobilitat sostenible en el centre del debat

L’acte, celebrat al Centre de Promoció Econòmica, aplega una seixantena d...