Esteu aquí

Prova pilot amb fauna autòctona pel control de plagues als arbres

Aquesta setmana s’ha realitzat una prova als til·lers de l’avinguda d’Anselm Clavé amb l’objectiu de testar una nova tècnica de prevenció de plagues sense l’ús de productes pesticides.

Marieta arbres

dimarts, 24 maig, 2022 - 15:00

L’Ajuntament ha posat en marxa una prova pilot per avaluar alternatives biològiques de control de plagues a l’arbrat de la ciutat. En aquest cas, es tracta de la utilització de fauna autòctona, les marietes, com a substitució de productes pesticides i que, a més a més, afavoreixen la biodiversitat de la zona.

S’ha triat aquest insecte perquè ja apareixen de forma natural als nostres jardins i horts cada primavera. S’espera que facin la seva tasca de control de plagues perquè s’alimenten de pugó, una espècie perillosa pels arbres. S’estima que tant les larves com els adults de la marieta poden consumir fins a 100 pugons al dia.

De moment, s’han col·locat unes caixes amb les larves i es durà a terme un seguiment per avaluar l’eficàcia d’aquest tractament. Aquesta prova pilot s’ha dut a terme als til·lers de l’avinguda d’Anselm Clavé, en el tram comprés entre la Ronda de Llevant i el carrer del Prat.

Compartir

Noticies relacionades

Autopsia residus

dimecres, 23 novembre, 2022 - 19:00

Gairebé el 80% dels residus del contenidor gris són reciclables

Al Prat, durant aquests dies, celebrem la Setmana Europea de la Prevenció de...

divendres, 11 novembre, 2022 - 13:15

Estrenem una nova Jugateca!

El nou mòdul dedicat a l’educació ambiental està ubicat a la platja del Prat,...
Plaques fotovoltaiques

dimecres, 9 novembre, 2022 - 18:30

Recta final per posar en marxa la Comunitat d’Energia del Prat, que vol abastir tota la ciutat i esdevenir la més gran de l’Estat

El ple del Prat ha donat avui el tret de sortida per cercar socis per a la...