Esteu aquí

Prova pilot amb fauna autòctona pel control de plagues als arbres

Aquesta setmana s’ha realitzat una prova als til·lers de l’avinguda d’Anselm Clavé amb l’objectiu de testar una nova tècnica de prevenció de plagues sense l’ús de productes pesticides.

Marieta arbres

dimarts, 24 maig, 2022 - 15:00

L’Ajuntament ha posat en marxa una prova pilot per avaluar alternatives biològiques de control de plagues a l’arbrat de la ciutat. En aquest cas, es tracta de la utilització de fauna autòctona, les marietes, com a substitució de productes pesticides i que, a més a més, afavoreixen la biodiversitat de la zona.

S’ha triat aquest insecte perquè ja apareixen de forma natural als nostres jardins i horts cada primavera. S’espera que facin la seva tasca de control de plagues perquè s’alimenten de pugó, una espècie perillosa pels arbres. S’estima que tant les larves com els adults de la marieta poden consumir fins a 100 pugons al dia.

De moment, s’han col·locat unes caixes amb les larves i es durà a terme un seguiment per avaluar l’eficàcia d’aquest tractament. Aquesta prova pilot s’ha dut a terme als til·lers de l’avinguda d’Anselm Clavé, en el tram comprés entre la Ronda de Llevant i el carrer del Prat.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 1 març, 2024 - 12:15

Nou cicle d’activitats de la Jugateca Ambiental

A partir d’aquesta setmana i fins el mes de juny, cada diumenge tindrà lloc...
Substitució de les canonades de la xarxa d’aigua potable en l’àmbit de ctra. Bunyola i el c. Lleida.

dijous, 29 febrer, 2024 - 20:30

L'Ajuntament renovarà la xarxa d'abastament d'aigua a diferents zones de la ciutat per reforçar-ne el rendiment

El projecte aprovat pel Ple municipal possibilitarà la substitució de les...
Alcaldessa Aida Castillejo

dimecres, 28 febrer, 2024 - 14:30

L’alcaldessa de Rivas Vaciamadrid visita la Casa de l’Energia del Prat com a experiència referent en transició energètica

Des de l’entrada en funcionament, l’espai d’assessorament, reflexió i suport...