Esteu aquí

Protecció Civil demana prudència davant del temporal de pluja, vent i fort onatge

El Prat en quedarà plenament afectat

dimecres, 4 desembre, 2019 - 13:45

Protecció Civil de la Generalitat demana a la població especial prudència davant l’arribada de la part més forta del temporal de pluja i vent que afecta Catalunya, amb especial incidència a la costa, on a més hi ha un fort temporal marítim, amb onades que superen els 5 metres d’alçada. Les properes hores, des de migdia fins a mitjanit, seran les de major intensitat del fenomen, segons ha previst el Servei Meteorològic de Catalunya.

Pluja

Aquesta tarda poden donar-se episodis de forta pluja a la Costa Central, de la qual el Prat forma part. També cal parar atenció a les possibles crescudes de rius i rieres, que es poden produir de forma sobtada al litoral i produir inundacions. 

Es demana a la població que eviti aparcar prop de rieres i zones inundables de rius, eviti circular per passos subterranis inundables i eviti la circulació per vies secundàries on plogui amb intensitat.​

Vent

Pel que fa al vent, es preveuen ratxes màximes importants, especialment entre mitja tarda i la mitjanit d'avui, de fins a 90 km/h en punts del litoral 

Onatge

Pel que fa al temporal marítim, afectarà amb molta intensitat tot el litoral, però serà especialment virulent entre el delta del Llobregat i el Cap de Creus, amb onades de 5 m d’alçada mitjana en tocar la costa, la qual cosa vol dir que pot haver-hi onades de 6 m i més grans, encara. Es demana a la ciutadania que eviti acostar-s’hi i eviti situacions de greu perill situant-se en punts perillosos per, per exemple, realitzar fotografies o contemplar el temporal, com passa sovint.
 

Compartir

Noticies relacionades

Declaració institucional alcalde Mijoler el Prat Coronavirus

dimecres, 1 abril, 2020 - 19:15

L'alcalde anuncia una moratòria d'impostos i taxes i proposa un fons de resposta a la crisi dotat amb un milió d'euros

Al proper ple municipal, és previst aprovar un fons d’1 milió d’euros per fer...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...

dimecres, 18 març, 2020 - 09:15

Darrera hora de les mesures preses al Prat per contenir el coronavirus

L’Ajuntament activa en fase d'alerta el pla d'emergències municipal i decreta...