Esteu aquí

Protecció Civil demana prudència davant del temporal de pluja, vent i fort onatge

El Prat en quedarà plenament afectat

dimecres, 4 desembre, 2019 - 13:45

Protecció Civil de la Generalitat demana a la població especial prudència davant l’arribada de la part més forta del temporal de pluja i vent que afecta Catalunya, amb especial incidència a la costa, on a més hi ha un fort temporal marítim, amb onades que superen els 5 metres d’alçada. Les properes hores, des de migdia fins a mitjanit, seran les de major intensitat del fenomen, segons ha previst el Servei Meteorològic de Catalunya.

Pluja

Aquesta tarda poden donar-se episodis de forta pluja a la Costa Central, de la qual el Prat forma part. També cal parar atenció a les possibles crescudes de rius i rieres, que es poden produir de forma sobtada al litoral i produir inundacions. 

Es demana a la població que eviti aparcar prop de rieres i zones inundables de rius, eviti circular per passos subterranis inundables i eviti la circulació per vies secundàries on plogui amb intensitat.​

Vent

Pel que fa al vent, es preveuen ratxes màximes importants, especialment entre mitja tarda i la mitjanit d'avui, de fins a 90 km/h en punts del litoral 

Onatge

Pel que fa al temporal marítim, afectarà amb molta intensitat tot el litoral, però serà especialment virulent entre el delta del Llobregat i el Cap de Creus, amb onades de 5 m d’alçada mitjana en tocar la costa, la qual cosa vol dir que pot haver-hi onades de 6 m i més grans, encara. Es demana a la ciutadania que eviti acostar-s’hi i eviti situacions de greu perill situant-se en punts perillosos per, per exemple, realitzar fotografies o contemplar el temporal, com passa sovint.
 

Compartir

Noticies relacionades

Banderes mitja asta en solidaritat amb La Canonja

dijous, 16 gener, 2020 - 13:45

L'Ajuntament del Prat expressa el seu condol i solidaritat a La Canonja per l’incendi de la planta química

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha fet arribar avui una carta a l’alcalde...

dimarts, 7 gener, 2020 - 08:15

Una nova unitat reforça la Policia Local al Prat els caps de setmana i festius

En paral·lel a l’entrada en funcionament d’aquest nou servei, l’Ajuntament...

dijous, 19 desembre, 2019 - 09:00

Declaració d'episodi ambiental per alta contaminació de l’aire

Algunes de les principals recomanacions a la ciutadania són reduir l'ús del...