Esteu aquí

Prospecció arqueològica a l’aparcament entre l’Església de Sant Pere i Sant Pau i l’Ajuntament

La intervenció es durà a terme el proper dimarts 26, de 8 a 20 h

dilluns, 25 octubre, 2021 - 09:00

Amb motiu de les obres de remodelació de la plaça de l’Església de Sant Pere i Sant Pau van sortir a la llum restes de l’antic conjunt parroquial. La intervenció arqueològica va permetre constatar que, majoritàriament, les estructures daten del segle XVI i XVII, amb algunes reformes posteriors. A més es van identificar restes de l’incendi d’inicis de la Guerra Civil, quan tot el conjunt parroquial va ser cremat i posteriorment enderrocat.

Una prospecció geofísica ens proporcionarà més informació

Per completar l’estudi arqueològic es farà una prospecció geofísica que permetrà delimitar i descriure la resta del conjunt parroquial. La intervenció no implica cap moviment de terres i té com a objectiu obtenir imatges del subsol amb georadar per tal de  documentar les possibles traces del temple destruït i establir una relació amb les restes documentades en l'excavació recent de l'antiga rectoria.   Aquesta tècnica consisteix en la cobertura d'una superfície determinada amb seccions de georadar que posteriorment s'integren en un sol bloc de dades tridimensionals. Això permet, a través de la posterior anàlisi de les dades, generar visualitzacions del subsol a diferents profunditats i un model dels diferents materials del subsol de manera no invasiva.

Una exposició al Cèntric

Des del programa de patrimoni cultural s’està treballant en una exposició, que s’inaugurarà a finals d’any, per explicar el resultat de tots aquests estudis arqueològics i d’altres que també s’han realitzat en la ciutat i per posar en el seu context històric les diferents troballes.

Afectacions als vehicles

Amb motiu de la prospecció amb georadar, el 26 d’octubre no estarà permès l’estacionament i el pas de vehicles en aquest espai des de les 8.00 a les 20.00 h.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 desembre, 2021 - 09:30

L'Escola Sona retorna a La Capsa

Primer concert dels combos de L'Escola d'Arts en Viu d'aquest curs 21-22

dijous, 2 desembre, 2021 - 16:00

Converses literàries engega el curs amb contes dins i fora de les aules

Es reprenen les activitats familiars En el marc del projecte Converses literàries del programa Interseccions, di...

dijous, 2 desembre, 2021 - 15:30

La cafeteria del Ribera s'inaugura al desembre a càrrec de la Fundació Rubricatus

Convidem al veïnat a fer propostes per trobar el millor nom pel projecte