Esteu aquí

Prop de 3.400 infants i joves del Prat participen en casals i activitats d’estiu de la ciutat

Més de 1.000 participants, prop d’un terç del total, han rebut algun tipus d’ajut municipal per realitzar les activitats d’estiu, ja sigui per cobrir una part del seu cost o la seva totalitat en alguns casos. En total, l’Ajuntament del Prat hi ha destinat 136.375 euros.

dijous, 26 juliol, 2018 - 11:00

L’Ajuntament ha cobert la totalitat del cost de les activitats d’estiu de més de 230 infants i joves atesos pels serveis socials municipals. Això representa una mitjana de 298 euros per participant.

Fins a 3.379 infants i joves del Prat de Llobregat estan participant en casals i activitats d’estiu durant el període de vacances escolars. Es tracta d’activitats organitzades pel propi Ajuntament o bé per entitats de la ciutat de diferents àmbits. Les activitats són de caire esportiu, cultural, educatiu, de lleure, etc.

Més de 2.000 d’aquests menors realitzen casals i activitats d’estiu esportives, dedicades al bàsquet, el futbol, la natació, l’atletisme, el vòlei, el patinatge, el fitness, la gimnàstica rítmica o la vela, entre d’altres.

Prop d’un miler també realitzen activitats de caire educatiu, on es promou tant l’aprenentatge de coneixements -per exemple de l’anglès- com l’adquisició de valors, habilitats socials..., també mitjançant l’educació en el lleure. També es fan casals i activitats d’estiu de caire cultural, dedicades a l’art, la música o el teatre, entre d’altres.

Ajuts municipals per a les activitats d’estiu

Enguany, l’Ajuntament del Prat ha concedit  prop de 1.000 ajuts per facilitar que els infants i joves de la ciutat puguin realitzar casals d’estiu i garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a aquests activitats, per un valor total de 136.375 euros.

D’una banda, l’Ajuntament concedeix ajuts per als fills de les famílies amb més dificultats socioeconòmiques, ateses pels Serveis Socials Municipals. Concretament, s’han donat ajuts per a més de 230 participants, cobrint la totalitat del cost de l’activitat en la pràctica totalitat dels casos. L’import destinat ha estat de 69.995 euros, cosa que representa una mitjana de 298 euros per inscrit, tot i que aquest import varia en funció del tipus d’activitat realitzada.

D’altra banda, des del Departament d’Educació, també es facilita que altres famílies -que no estan en seguiment de serveis socials- puguin rebre ajuts per finançar parcialment el cost de les activitats d’estiu dels seus fills i filles. A l’hora d’atorgar-los, l’Ajuntament té en compte barems de renda, el nombre de membres de la llar i altres factors socials (tenir a càrrec infants amb necessitats educatives especials, ser família monoparental o família nombrosa, etc). Aquests ajuts oscil·len entre els 50 i els 150 euros per infant i enguany han sumat un total de 66.380 euros.

Les activitats i casals d’estiu van començar després de la finalització del període lectiu i s’allargaran fins a l’inici del nou curs escolar. Podeu consultar aquestes activitats a elprat.cat/activitats d'estiu.

 

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

educacio_ambiental_1.jpg

divendres, 8 octubre, 2021 - 12:30

Més activitats d’educació ambiental a les escoles

Durant aquest curs, les escoles han pogut escollir entre més d’una vintena d...

dimecres, 23 juny, 2021 - 10:00

Les entrevistes realitzades per l’alumnat participant al projecte Memorables s’incorporen a l’exposició El Prat 1939

Moments compartits entre alumnat i familiars de repressaliats durant el...

divendres, 14 maig, 2021 - 14:00

La 17a edició de Petits Contes conclou aprofundint en els orígens geogràfics i culturals de les famílies

Els 29 contes de l’alumnat de les escoles Bernat Metge i Mare de Déu del...