Esteu aquí

Primera pedra de la terminal entre pistes

El ministre de Foment, Francisco Álvarez-Cascos, presideix l'acte

divendres, 19 desembre, 2003 - 10:00

L'anomenada terminal Sud, amb una inversió de 478,35 milions d'euros, tindrà 525.500 metres quadrats de superfície distribuïts en cinc plantes i podrà atendre 8.500 passatgers per hora, més de 25 milions al cap de l'any. L'edifici, dissenyat per Ricado Bofill, tindrà cinc plantes i la seva construcció trigarà prop de quatre anys d'intensos treballs. Amb aquesta infrastructura, l'aeroport vol arribar a les 90 operacions per hora i als 40 milions de passatgers a l'any.

Situada entre l'actual pista principal i la tercera pista, la nova terminal ha estat concebuda perquè a l'usuari li sigui fàcil moure's pel seu interior. Hi haurà molta llum exterior, ja que totes les façanes seran de vidre; disposarà de 168 mostradors de facturació, 108 portes d'embarcament -es podrà accedir directament per passarel·la a 49 avions-, i 68 posicions d'estacionament d'aeronaus. Tindrà també una gran plaça intermodal on confluiran els diversos mitjans de transport previstos: el metro, la llançadora del TAV, el tren de rodalies, els autobusos i els taxis. Les obres preveuen també la construcció de dos aparcaments en alçada amb capacitat per a 7.500 places, la urbanització de tots els accessos i d'espais per a l'aparcament de 40 autobusos i 150 taxis, i la instal·lació d'una nova central elèctrica per donar servei a aquest equipament.

Compartir

Noticies relacionades

Fotografia del joc "Fes match amb els ODS" a la Mostra d'Entitats 2025

dimecres, 3 desembre, 2025 - 11:45

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible presents a la Fira Avícola

Dues noves accions per donar a conèixer les Agendes 2030 i Urbana de la ciutat.

dilluns, 1 desembre, 2025 - 17:15

Simulador de realitat virtual i foto professional: dues experiències per impulsar el talent a la Fira Avícola

Tecnologia, ocupació i formació per impulsar les oportunitats professionals

dilluns, 1 desembre, 2025 - 14:45

Més de 80.000 persones visiten la 52a Fira Avícola

Els nous espais gastronòmics de l’Aula de Cuina i l’Aula de Tast han aplegat...