Esteu aquí

Primera Mostra d'Entitats

Enguany, la principal novetat de la Fira Avícola és la celebració de la primera Mostra d'Entitats del Prat, una carpa on podrem conèixer les associacions de la nostra ciutat, les seves activitats i la seva vitalitat.

divendres, 13 desembre, 2002 - 01:00

En una carpa de 1.100 metres quadrats trobarem gairebé 40 estands diferents, on les entitats de la ciutat es donaran a conèixer a la ciutadania i, també, entre elles mateixes, de manera que es vagin relacionant i compartint experiències. Una vintena d'entitats tindran estand propi, mentre que la resta estaran representades per estands de consells i xarxes de diferents àmbits: educació, medi ambient, solidaritat, dones, infants, joves, lleure, veïns, lluita contra la pobresa, gent gran, discapacitats, festes tradicionals, cases regionals... (consulteu la llista de la pàgina següent). De fet, hi ha entitats que formen part de més d'un consell o xarxa.

Al Prat hi ha, aproximadament, unes 205 entitats, una xifra que es pot considerar elevada si la comparem amb la situació d'altres municipis de l'entorn metropolità.

La Mostra d'Entitats, que pretén reeditar-se a partir d'ara, també oferirà tota una sèrie activitats en un escenari situat dins de la carpa. S'hi faran, entre altres coses, tallers (trenes africanes, maquillatge, sevillanes...), xerrades sobre diferents temes d'interès, balls de saló, música de banda, actuacions de diables, mostres de cultura tradicional i popular catalana, exhibició de taekwondo, minigolf, classes d'aeròbic, projecció de curts, càstings...

Des de l'estand d'informació de la Mostra d'Entitats es coordinaran aquestes actuacions, així com altres que puguin celebrar-se en aquest escenari, a petició de les entitats que hi estiguin interessades, i sempre que estiguin relacionades amb el món associatiu de la ciutat.

Manifest pel civisme

Un dels estands de la carpa serà el del Pacte pel Civisme, on qui vulgui podrà signar la seva adhesió a un manifest que s'ha consensuat entre totes les entitats de la ciutat i en el qual es fa una aposta perquè les actituds incíviques vagin perdent pes en la nostra societat. El manifest es va presentar a les entitats abans de l'estiu i, des de l'octubre, s'estan recollint esmenes i adhesions. Aquest estand mostrarà fotografies del concurs "Actituds cíviques i convivència", organitzat per l'Agrupació Fotogràfica Prat.

Surt una guia amb totes les associacions del Prat

A primers del mes de febrer es començarà a repartir per totes les bústies de la ciutat una guia en la qual apareixen totes les entitats i associacions del Prat. Aquesta guia donarà les dades bàsiques de cada entitat: nom, adreça, telèfon, correu electrònic, pàgina web, objectiu, persona responsable, any de constitució... La guia divideix les entitats del Prat per àmbits (culturals, esportives, solidàries, mediambientals...).

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 27 novembre, 2020 - 11:45

El Servei de Bon Veïnatge i Convivència fa dos anys

Durant aquest temps ha atès més de 150 comunitats veïnals i ha estat present...

dijous, 26 novembre, 2020 - 14:15

Sentida commemoració del 25N al Prat

Resposta col·lectiva, d’Ajuntament i ciutadania, de rebuig a les violències...

dimecres, 25 novembre, 2020 - 09:15

L'Ajuntament reactiva les trucades a persones grans que viuen soles

Tal com ja es va fer durant la primera onada de la covid-19