Esteu aquí

Primera Mostra d'Entitats

Enguany, la principal novetat de la Fira Avícola és la celebració de la primera Mostra d'Entitats del Prat, una carpa on podrem conèixer les associacions de la nostra ciutat, les seves activitats i la seva vitalitat.

divendres, 13 desembre, 2002 - 01:00

En una carpa de 1.100 metres quadrats trobarem gairebé 40 estands diferents, on les entitats de la ciutat es donaran a conèixer a la ciutadania i, també, entre elles mateixes, de manera que es vagin relacionant i compartint experiències. Una vintena d'entitats tindran estand propi, mentre que la resta estaran representades per estands de consells i xarxes de diferents àmbits: educació, medi ambient, solidaritat, dones, infants, joves, lleure, veïns, lluita contra la pobresa, gent gran, discapacitats, festes tradicionals, cases regionals... (consulteu la llista de la pàgina següent). De fet, hi ha entitats que formen part de més d'un consell o xarxa.

Al Prat hi ha, aproximadament, unes 205 entitats, una xifra que es pot considerar elevada si la comparem amb la situació d'altres municipis de l'entorn metropolità.

La Mostra d'Entitats, que pretén reeditar-se a partir d'ara, també oferirà tota una sèrie activitats en un escenari situat dins de la carpa. S'hi faran, entre altres coses, tallers (trenes africanes, maquillatge, sevillanes...), xerrades sobre diferents temes d'interès, balls de saló, música de banda, actuacions de diables, mostres de cultura tradicional i popular catalana, exhibició de taekwondo, minigolf, classes d'aeròbic, projecció de curts, càstings...

Des de l'estand d'informació de la Mostra d'Entitats es coordinaran aquestes actuacions, així com altres que puguin celebrar-se en aquest escenari, a petició de les entitats que hi estiguin interessades, i sempre que estiguin relacionades amb el món associatiu de la ciutat.

Manifest pel civisme

Un dels estands de la carpa serà el del Pacte pel Civisme, on qui vulgui podrà signar la seva adhesió a un manifest que s'ha consensuat entre totes les entitats de la ciutat i en el qual es fa una aposta perquè les actituds incíviques vagin perdent pes en la nostra societat. El manifest es va presentar a les entitats abans de l'estiu i, des de l'octubre, s'estan recollint esmenes i adhesions. Aquest estand mostrarà fotografies del concurs "Actituds cíviques i convivència", organitzat per l'Agrupació Fotogràfica Prat.

Surt una guia amb totes les associacions del Prat

A primers del mes de febrer es començarà a repartir per totes les bústies de la ciutat una guia en la qual apareixen totes les entitats i associacions del Prat. Aquesta guia donarà les dades bàsiques de cada entitat: nom, adreça, telèfon, correu electrònic, pàgina web, objectiu, persona responsable, any de constitució... La guia divideix les entitats del Prat per àmbits (culturals, esportives, solidàries, mediambientals...).

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 gener, 2021 - 13:15

Servei pioner per atendre telefònicament la població nouvinguda en el seu idioma

L’Ajuntament del Prat disposa l'app Platoon per poder parlar amb l'OIAC en...

dijous, 14 gener, 2021 - 13:15

El proper 19 de gener, activitat per commemorar el Dia de la Mediació

El 21 de gener és el Dia de la Mediació. Una diada que té com a objectiu fomentar els valors del diàleg, el respecte, la confia...
Ple telematic gener 2021

dimecres, 13 gener, 2021 - 18:15

El ple del Prat suspèn les llicències d’establiments de jocs d'atzar per garantir que segueixi sense haver-n’hi cap a la ciutat

El ple del Prat ha suspès les llicències d’activitats d’establiments de jocs...