Esteu aquí

Pressupostos participatius: acaba la fase d’elaboració de propostes a través dels tallers deliberatius

La propera fase serà desenvolupar les propostes per part d'un equip tècnic municipal, que n'analitzarà la viabilitat tècnica i econòmica, abans de passar a la fase final de votacions

divendres, 29 gener, 2021 - 13:45

El passat 26 de gener es va donar per finalitzada la fase d’elaboració de propostes dels pressupostos participatius 2020-2023, amb l’últim dels tallers deliberatius. En total s'han treballat les 63 propostes que el personal tècnic de l’Ajuntament va filtrar i validar d'entre les 315 propostes inicials fetes per la ciutadania.

El tallers es van organitzar i dividir segons les temàtiques de les propostes i en ells, la ciutadania i el personal tècnic de l’Ajuntament van acabar de donar forma als diferents projectes.

A cada taller es van presentar, debatre, refer i prioritzar les propostes de forma consensuada i democràtica. L’objectiu era que les propostes que accediran a la fase següent es construïssin a partir de la deliberació conjunta i passessin de ser propostes individuals a ser propostes col·lectives, sempre sota aquests criteris:

  • Perspectiva global de ciutat i equilibri territorial
  • Màxim nombre de necessitats satisfetes
  • Impacte positiu sobre la comunitat i grups desfavorits i vulnerables
  • Necessitat de l’actuació en termes socials i ambientals

Cada taller va concloure amb una relació de propostes prioritzades i amb la designació de persones delegades que passaran a formar part del Grup Impulsor.

Aquest grup es reunirà el dilluns 1 de febrer per tal de veure totes les propostes resultants en el seu global i donar pas a la següent fase, on les propostes es desenvoluparan per l’equip tècnic de l’Ajuntament i s’analitzarà la seva viabilitat tècnica i econòmica abans de passar a la fase de votacions.

Per fer seguiment de les propostes i més informació podeu consultar Decidim El Prat.

Per qualsevol consulta sobre el procés també podeu contactar amb el Programa de Participació Ciutadana a través del mail participacio@elprat.cat o el telèfon 93.379.00.50 (ext. 5600), o bé presencialment a les Cases d’en Puig, plaça de l’Agricultura 4, amb cita prèvia.

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 26 novembre, 2021 - 18:15

El Prat es mobilitza per dir prou a les violències masclistes

Activitats fins a mitjans de desembre

divendres, 26 novembre, 2021 - 10:00

El Pla Local de Joventut del Prat, presentat a l’Infòrum 2021

L’Infòrum té com a objectiu generar un espai de debat per a professionals de...