Esteu aquí

Preservar és estimar

En aquest número de la revista es tracten diversos temes que tenen a veure amb la preservació i amb la protecció del nostre entorn, ja sigui urbanístic, mediambiental o cívic.

dissabte, 1 juny, 2002 - 02:00

La portada està dedicada a un tema tan important com la protecció dels elements d'interès del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental del Prat. Una primera mesura ha estat l'elaboració d'una proposta de catàleg que pretén ser un recull de tot allò que es vol preservar, com a memòria històrica del que som i com a llegat per als que ens succeiran. És una feina que plegats haurem d'anar fent, perquè la ciutat i el seu entorn és un patrimoni de tothom i tots, en la mesura que ens pertoqui i puguem, hem de fer el que estigui en les nostres mans per protegir el que estimem.
Un altre instrument de protecció que s'acaba d'aprovar és el de l'Agenda 21 Local, basat en un seguit d'accions que permeten treballar en el camí de la sostenibilitat i la preservació del medi ambient, indispensable per a la nostra pròpia supervivència. Des d'aquí vull reconèixer la tasca feta des de fa més de quatre anys per un grup de ciutadans i ciutadanes que treballen en el marc del Consell Municipal del Medi Ambient, per tal de preservar aquest bé tan preat, tan fràgil, tan necessari i, a la vegada, tan maltractat com és el medi ambient.
Continuant amb accions relacionades amb la defensa del que és nostre, ara li toca a l'entorn més cívic. La revista tracta de la campanya que l'Ajuntament ha engegat per sensibilitzar la ciutadania i recordar-li que amb les nostres accions fem que tothom gaudeixi millor de l'espai que ens envolta. Si recollim els excrements dels nostres gossos i mantenim el carrer net, contribuïm a preservar allò que estimem, la nostra ciutat.

Lluís Tejedor
L'alcalde  

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 juliol, 2020 - 08:45

Comença la compensació dels títols de transport integrats no utilitzats durant l’estat d’alarma

Les persones que no han fet servir el seu títol des del 14 de març podran...
Fartets

dilluns, 29 juny, 2020 - 15:00

Fartets criats al Zoo s’alliberen en una bassa del delta del Llobregat

L’objectiu del pla de reintroducció és crear nuclis poblacionals de Fartets...
Aparcament bicicletes platja

dilluns, 29 juny, 2020 - 14:30

180 persones fan servir els nous aparcaments gratuïts i vigilats per a bicicletes de la platja del Prat en els seus primers 4 dies de funcionament

L’Ajuntament del Prat va posar en marxa aquests aparcaments dijous passat,...