Esteu aquí

Preservar és estimar

En aquest número de la revista es tracten diversos temes que tenen a veure amb la preservació i amb la protecció del nostre entorn, ja sigui urbanístic, mediambiental o cívic.

dissabte, 1 juny, 2002 - 02:00

La portada està dedicada a un tema tan important com la protecció dels elements d'interès del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental del Prat. Una primera mesura ha estat l'elaboració d'una proposta de catàleg que pretén ser un recull de tot allò que es vol preservar, com a memòria històrica del que som i com a llegat per als que ens succeiran. És una feina que plegats haurem d'anar fent, perquè la ciutat i el seu entorn és un patrimoni de tothom i tots, en la mesura que ens pertoqui i puguem, hem de fer el que estigui en les nostres mans per protegir el que estimem.
Un altre instrument de protecció que s'acaba d'aprovar és el de l'Agenda 21 Local, basat en un seguit d'accions que permeten treballar en el camí de la sostenibilitat i la preservació del medi ambient, indispensable per a la nostra pròpia supervivència. Des d'aquí vull reconèixer la tasca feta des de fa més de quatre anys per un grup de ciutadans i ciutadanes que treballen en el marc del Consell Municipal del Medi Ambient, per tal de preservar aquest bé tan preat, tan fràgil, tan necessari i, a la vegada, tan maltractat com és el medi ambient.
Continuant amb accions relacionades amb la defensa del que és nostre, ara li toca a l'entorn més cívic. La revista tracta de la campanya que l'Ajuntament ha engegat per sensibilitzar la ciutadania i recordar-li que amb les nostres accions fem que tothom gaudeixi millor de l'espai que ens envolta. Si recollim els excrements dels nostres gossos i mantenim el carrer net, contribuïm a preservar allò que estimem, la nostra ciutat.

Lluís Tejedor
L'alcalde  

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat

divendres, 24 setembre, 2021 - 11:00

A partir de l’1 d’octubre, no hi haurà zona verda a la platja i tanca l’aparcament del CRAM

Tot i que ja s’ha acabat la temporada de bany, encara podem gaudir del nostre...
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...