Esteu aquí

Premi Bandera Ecoplayas a la qualitat ambiental de la platja del Prat

TEMES: Urbà

Destaca la disminució dels residus relacionats amb l'activitat de la pesca, especialment els hams

dilluns, 10 novembre, 2014 - 15:48

L'Ajuntament del Prat ha rebut un dels premis Bandera Ecoplayas 2014 pel servei d'informadors ambientals que vetllen per compatibilitzar l'ús públic amb la protecció dels econsistemes litorals. Aquests premis els atorga l'Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medio Ambiente, Ategrus.

El servei d'informadors ambientals de platja s'ha posat en marxa en diverses temporades. Les seves principals tasques són l'atenció i informació als usuaris de la platja i el control i comunicació de les incidències. Els informadors també estan en contacte directe amb la Policia Local i amb l'estació central de salvament i socorrisme.

Pescadors
Durant l'any 2014, aquest servei ha focalitzat la seva atenció sobre els pescadors, amb l'objectiu de conscienciar aquest col•lectiu respecte de la millora de la neteja de la platja en relació als residus de pesca.

Els resutalts han estat molt bons, ja que ha disminuït en més d'un 80% el nombre d'incidències relacionades amb aquest tipus de residus.

Aquest estiu s'ha contactat amb més de 600 pescadors i se'ls han lliurat uns 550 estoigs de plàstic per desar-hi els hams i petits residus que genera la seva activitat, que d'aquesta manera no queden abandonats a la sorra, amb el perill que això comporta.

 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 24 febrer, 2020 - 13:30

Reparació del paviment de sauló dels jardins de Joan Salvat Papasseit

A partir de dimars 25 de febrer i durant 3 o 4 dies es farà una actuació de reparació d'un paviment de sauló dels jardins ...

dilluns, 24 febrer, 2020 - 13:00

Aparcaments de motos al costat dels passos de vianants per més seguretat

Aquesta mesura, que s'està aplicant progressivament i amb prioritat a les...

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:45

Afectacions al trànsit dels actes del Carnaval 2020

El Carnaval del Prat 2020 se celebrarà del 20 al 26 de febrer, amb actes que provocaran alteracions en el trànsit de vehicles i en el servei de diverses línie...