Esteu aquí

Pratenc Associació d'Atletisme

El club Pratenc Associació d'Atletisme es va fundar l'any 1981. Actualment, l'entitat té 160 atletes, un centenar dels quals són nens i nenes en edat escolar, i dos equips sèniors: el femení a la segona divisió de la Lliga Catalana i el masculí, a la tercera.

divendres, 20 desembre, 2002 - 01:00

Durant vint-i-dos anys,  molts  pratencs i pratenques han format part d'aquesta entitat i han practicat l'atletisme a les pistes d'atletisme Moisès Llopart de la nostra ciutat. Tots ells són part de la petita història d'aquest club que van fundar un grup de gent, majoritàriament pares d'atletes que entrenaven a Montjuïc, el 16 de febrer de 1981. El primer president que va tenir l'entitat va ser Esteban Sabaté (1981-1989), després se'n van fer càrrec  Juan Antonio Cañadas (1989-1992) i Federico Roldán (1993-1996). Des del 21 de setembre de 1996, el president del Pratenc AA és Jaume Vilà.
Hi ha  molts  atletes que, durant aquest temps, han assolit medalles i campionats en l'àmbit nacional, estatal i internacional. Atletes com Gemma Sabaté, Juana M. López, Ruben Álvarez, Estela Roldán, Alberto Rey, Hugo Ruiz, David Martín i Raquel Roldán ( i molts d'altres a qui demanem disculpes per no esmentar-los) han contribuït a fer gran el Pratenc AA i l'atletisme de la nostra ciutat. Però, si cal destacar especialment una persona per la dedicació, l'esforç i el treball de tots aquests anys, aquesta és R. Víctor Corrales, més conegut per Robert. Ell és l'actual secretari tècnic i entrenador del club, i entrena els atletes del Pratenc AA des  que es va fundar l'entitat l'any 1981.
Actualment, el club Pratenc Associació d'Atletisme té tres àmbits d'actuació ben diferenciats: el primer, centrat en la promoció de l'atletisme entre els més petits mitjançant l'Escola d'Atletisme; el segon, destinat a l'atletisme federat amb els equips sèniors femení i masculí; i el tercer, destinat a fomentar un atletisme de lleure, que en alguns casos també pot ser federat i de competició. 
L'Escola d'Atletisme, amb un centenar d'atletes de promoció de 5 a 17 anys, és una de les més importants de Catalunya i té un paper destacat dins del Baix Llobregat. El treball que s'ha fet els darrers anys, ha situat el Pratenc AA prop del nivell assolit a principis dels vuitanta, quan el club tenia un pes important dins l'atletisme català de promoció.
Una bona mostra d'aquest excel·lent moment de l'Escola d'Atletisme són els resultats de la temporada passada amb 12 podis en els diferents campionats de Catalunya. Podem destacar les medalles d'or d'Estel·la López i Sara Gómez, el títol de campions de Catalunya de Marxa Atlètica per equips i el primer lloc per punts en el Campionat de Catalunya Individual de les atletes de la categoria alevina, i el sotscampionat de les noies infantils a la fase final dels Jocs Esportius Escolars de Cros.
Tot i així, el més important l'Escola d'Atletisme no són aquests resultats, sinó tots els nens i totes les nenes que practiquen l'atletisme en aquest club i els seus entrenadors, pares, mares i directius, que els ajuden constantment en la seva formació com a esportistes i com a persones.
Fora del terreny de la promoció, el Pratenc AA es troba amb la seva assignatura pendent, la formació d'uns equips femení i masculí que puguin ser prou competitius per pujar de categoria. Actualment, tot i haver tingut una bona actuació a la darrera edició de la Lliga Catalana, l'equip femení es troba a la segona categoria i el masculí, a la tercera. Els dos equips sèniors són, en aquests moments, els segons de la comarca i tenen un bon futur per endavant, sobretot veient els atletes de l'Escola d'Atletisme, que en poc temps formaran part d'aquests equips.
Finalment, en la seva vessant més de lleure, el club Pratenc AA té prop de 50 atletes, molts dels quals, també federats, participen habitualment en curses populars, carreres de fons, competicions en pista i a la Lliga Catalana.
Així doncs, ja ho sabeu, tots aquells, grans i petits, que vulgueu practicar aquest esport a través del club o de l'Escola d'Atletisme, ens trobareu cada  tarda a les pistes d'atletisme Moisès Llopart del CEM Sagnier.

Pratenc Associació d'Atletisme

 

Pratenc Associació d'Atletisme
Adreça: Complex Esportiu Municipal Sagnier
C. de Frederica Montseny s/n.
Telèfon: 934785723
Oficina: dilluns, dimarts i dijous de 18.00 a 19.00 hores

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...