Esteu aquí

Plantant comunitat amb el veïnat i les entitats del barri Sant Jordi-Ribera Baixa

Alumnat de l'IFE de Les Salines i persones voluntàries del Ribera i de la residència, han construït una espiral de plantes aromàtiques al jardí de la residència Onze de setembre

dimecres, 29 març, 2023 - 12:30

Al Ribera, passen coses molt boniques! Des de setembre acollim el grup de tercer de l’Itinerari Formatiu Específic de l’Institut Les Salines, un pla d'estudis amb el qual ja s'han dut a terme diversos projectes i accions per posar en relació l’alumnat amb les entitats i grups del territori. En aquesta ocasió, el grup d'estudiants de Jardineria s’ha embrancat, des de l'inici de març, en una proposta molt engrescadora que és la de construir una espiral de plantes aromàtiques al jardí de la residència Onze de setembre, veïna del Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa. Per dur a terme el projecte, han comptat també amb set persones voluntàries, usuàries del Ribera i quatre persones voluntàries de la mateixa residència que acollirà la construcció.

El procés ha tingut una durada de quatre sessions, els dimarts del mes de març; al llarg de les quals, voluntàries i alumnes han treballat conjuntament al jardí de la residència, col·laborant estretament i compartint coneixements, també amb les residents que s’acostaven encuriosides i que han pogut posar el seu petit gra de sorra en algun moment del procés, empeses per l’ànim i l’alegria de l’alumnat de l’IFE, que en tot moment les convidaven a participar de l’activitat. 

El dimarts 28 de març ha estat la darrera sessió i, a partir d’ara, seran les voluntàries qui continuaran en contacte per tal de tenir cura de les plantes sembrades, i per més endavant, concretament el mes de maig, fer una sembra col·lectiva als vivers del centre cívic. 

Amb l'objectiu de generar projectes i accions que posin en relació aquest alumnat amb les entitats i grups del barri i els permeti desenvolupar i millorar les seves habilitats socials i competències laborals per al seu futur professional, des de l'IFE i el Centre Cívic hem promogut tot un seguit d'accions i propostes de caràcter comunitari, de les que han participat més d'una vintena de veïns i veïnes del territori, totes elles relacionades amb la jardineria i botànica. Al mes de novembre es va realitzar un taller de decoració de ponsèties i creació de ramellets de vesc, i al mes de febrer una sessió sobre plantes aromàtiques. El 18 d’abril està previst realitzar un taller on els i les alumnes explicaran tècniques originals per preparar roses per la diada de Sant Jordi.

Compartir

Noticies relacionades

centric_musica_homenatge Maria Callas_2023

divendres, 1 desembre, 2023 - 10:30

El Cèntric ha dedicat un cicle a Maria Callas en el centenari del seu naixement

L’homenatge a la cèlebre soprano dona el tret de sortida a la nova temporada...

dijous, 30 novembre, 2023 - 10:00

L'Escola Pregunta: com corporalitzar un arxiu de preguntes?

El projecte de Mil M2 amb Pedro Sepúlveda tanca un cicle a L'Artesà amb l...

dimecres, 29 novembre, 2023 - 12:30

Explorant els misteris dels mars i els oceans a Investiguem, inventem

Des del projecte en xarxa ens submergim en l’univers de la ciència oceànica a...