Esteu aquí

Places disponibles per a classes d’àrab gratuïtes a secundària

Mitjançant l’aprenentatge d’àrab, es vol afavorir l’educació en la diversitat. També cal tenir en compte que és la cinquena llengua més parlada del món.

dimecres, 12 febrer, 2020 - 13:30

L’alumnat de secundària de la ciutat encara disposa de places disponibles per fer classes d’àrab gratuïtes com a activitat extraescolar. El passat mes de gener, es va posar en marxa al Prat el programa LACM (Llengua àrab i cultura marroquí), que té per objectiu afavorir l’ensenyament d’aquesta llengua entre l’alumnat de la ciutat i promoure l’educació en la diversitat dins d’una societat plurilingüe.

Aquesta activitat extraescolar s’ofereix tant a primària com a secundària, amb 30 places en ambdós casos. En el cas de primària, les places ja estan esgotades, però a secundària encara es disposa d’una vintena de places vacants. Les classes d’àrab de secundària es fan a l’Institut Ribera Baixa els dimecres a la tarda i estan obertes a qualsevol alumne del Prat. En el cas de primària, es fan els dilluns a l’escola Pepa Colomer.

Aquest programa, que també es desenvolupa en d’altres municipis de Catalunya i d’arreu de l’Estat, ja fa més de deu anys que va començar al Prat de Llobregat i des d’aleshores ha anat creixent. El programa és fruït d’un acord entre el govern espanyol i el govern marroquí i, al Prat, està gestionat de forma coordinada per la Generalitat i l’Ajuntament.

L’aprenentatge de llengua i cultura àrab pot enriquir l’educació de l’alumnat en diversos sentits. D’una banda, promou els valors de la interculturalitat i la convivència en la diversitat. De l’altra, suposa començar a aprendre la cinquena llengua més parlada del món, després del xinès, l’espanyol, l’anglès i l’hindi, segons la llista de SIL Ethnologue.

Per a alumnes amb familiars procedents de països on es parla l’àrab, com és el cas del Marroc, també resulta beneficiós l’aprenentatge de l’idioma per mantenir els lligams amb la cultura d’origen dels mateixos .

Per a més informació us podeu adreçar presencialment a les Cases d’en Puig (Programa de Nova Ciutadania) (pl. Agricultura, 2) o al telèfon 93 379 0050 (ext. 5608).

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 9 abril, 2020 - 14:30

La UME desinfecta la residència de gent gran Onze de Setembre

Així ho va demanar la direcció del centre i ho va traslladar l'Ajuntament a...

dijous, 9 abril, 2020 - 12:30

Els Serveis de Ciutadania de l’Ajuntament es mantenen actius telemàticament

Des de fa força temps els Serveis de Ciutadania de les Cases d’en Puig treballen per contribuir al desenvo...
Repartiment àpats a domicili durant situació de confinament

dijous, 9 abril, 2020 - 09:15

Augmenta d’un 30% la distribució d’àpats a domicili durant el període de confinament

El govern municipal ha presentat al plenari un informe de balanç de les...