Esteu aquí

Pla per potenciar i preservar la zona agrícola del sud de la ciutat

Situada al districte de la Bunyola, entre la ciutat, l'aeroport, l'espai natural del riu i la reserva de la Ricarda.

dijous, 26 octubre, 2006 - 14:04

El Parc Agrari del Baix Llobregat és un territori unitari, tret d'una peça aïllada, situada al sud del nucli urbà del Prat, al districte de la Bunyola. Aquest espai, de 150 hectàrees, fa de zona de transició entre una zona fortament urbanitzada (la ciutat i l'aeroport) i les zones naturals, fluvials i litorals.

La seva ubicació fa necessària una planificació més acurada i detallada dels seus usos i elements (camins, canals, masies, conreus...) que a la resta del Parc Agrari.

Tres objectius
Per això, l'Ajuntament del Prat, en col·laboració amb el consorci del Parc Agrari i del Consell Agrari del Prat, ha encarregat a un equip d'arquitectes, la redacció d'una proposta de planificació d'aquest àmbit, amb tres objectius principals: econòmic (assegurar i fer atractiva l'activitat agrícola que s'hi desenvolupa), ambiental (preservar els seus valors ambientals i paisatgístics) i social (regular i encaixar activitats i serveis de lleure i educatius, compatibles i complementaris amb l'activitat agrària. Per exemple, en aquest àmbit s'estan habilitant els horts lúdics municipals per a gent gran).

Es tracta d'assegurar que aquest territori mai no deixi de ser una zona agrícola i no urbanitzable.

L'equip d'arquitectes que ara està treballant en la proposta, encapçalat per Joaquim Sabaté, és el mateix que va començar a definir, anys enrere, el Parc Agrari del Baix Llobregat. Està previst que aquest equip hagi elaborat la seva proposta i l'hagi remès a l'Ajuntament, per començar la  tramitació, al llarg de l'any 2007.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 21 setembre, 2020 - 08:45

La pl. de l'Església serà més accessible i tindrà més ombra

Les obres, proposades pels pressupostos participatius, han començat aquesta...

divendres, 18 setembre, 2020 - 14:45

Engega un procés participatiu per a un nou Pla Local d’Habitatge

Un cop fetes l’anàlisi i la diagnosi de la situació de l’habitatge al Prat,...

divendres, 18 setembre, 2020 - 13:30

La Generalitat activa l'alerta per inundacions a causa dels ruixats

Del migdia de divendres al de dissabte es poden superar els llindars de 30 mm...