Esteu aquí

Pla d'actuació per prevenir els efectes de la calor

L'Ajuntament del Prat farà un seguiment dels grups de risc.

dimecres, 1 juliol, 2009 - 16:15

El pla inclou les actuacions previstes en el sistema sanitari per poder atendre persones afectades de cops de calor però també consells i recomanacions per evitar al màxim aquestes situacions. Les mesures s’adrecen especialment als grups de risc, és a dir gent gran, persones que realitzen una activitat física o laboral intensa a l'aire lliure, nadons, persones que pateixen malalties, etc.

Aquestes persones han de posar en pràctica mesures preventives que els ajudaran a suportar millor les temperatures de l’estiu i evitar l’anomenat cop de calor. Per això es recomana que a casa controlin la temperatura tancant les finestres durant el dia i obrint-les a la nit.

S’aconsella a més la utilització de sistemes de ventilació o aire condicionat i, en cas de no tenir-ne, intentar passar com a mínim dues hores al dia a llocs climatitzats com ara centres comercials o cinemes.

L’aigua es converteix en un element clau per evitar la deshidratació. És per això que es recomana beure’n molta aigua i evitar les begudes alcohòliques. També és important no fer àpats pesats i menjar molta fruita.

Les persones que pertanyin a algun grup de risc poden adreçar-se a la Unitat de Primera Atenció de Serveis Socials (UPASS), carrer Ignasi Iglesias, 28, on els faran un seguiment.

Si algú pateix un cop de calor és important reconèixer-ne els símptomes (temperatura molt alta, mal de cap, nàusees, set intensa, convulsions, somnolència o pèrdua del coneixement) i dirigir-se a qualsevol centre d’atenció primària on hi ha un protocol d’actuació davant aquests casos.

Aquests consells es recullen en fulletons que es distribueixen als centres sanitaris i farmàcies i també hi ha un telèfon que atén diàriament, 24 hores al dia, totes les consultes. També a la pàgina: http://www.gencat.cat/salut/depsalut/html/ca/dir2010/doc31012.html

Per estar informat sobre l'evolució de les onades de calor també es pot conèixer diàriament la previsió de temperatures al web del Servei Meteorològic de Catalunya: www.meteocat.com
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...