Esteu aquí

Pista de skate pensada per skaters

Els jardins de la Ribera, a la zona industrial del Fondo d'en Peixo, seran l'escenari d'una pista de patinatge de la modalitat skate o monopatí.

dilluns, 1 novembre, 2004 - 10:45

Els aficionats a aquest esport al Prat que ara practiquen al carrer (molts d'ells a la plaça de Pau Casals) tindran l'any que ve una pista dissenyada expressament per a ells i ubicada en un lloc en el qual podran practicar sense ser interromputs i sense que la seva activitat causi molèsties al veïnat.

La ubicació d'aquesta pista als jardins de la Ribera presenta diversos avantatges: tot i que no és una zona residencial, és a ple nucli urbà i molt a prop de l'estació de Renfe, per la qual cosa podrà ser utilitzada per aficionats d'altres ciutats.

A l'hora de plantejar-se la construcció d'una pista de skate i adjudicar el projecte a un arquitecte, l'Ajuntament va trobar la dificultat que no hi ha guies o models precisos sobre aquesta mena d'instal·lacions. Per això va optar per parlar amb els practicants d'aquest esport al Prat.

Dos d'ells, reconeguts experts en l'skating, van col·laborar estretament amb l'arquitecte encarregat del projecte, Víctor Ferrer, per treballar conjuntament en aspectes com ara els materials, els elements de la instal·lació, les formes, les curvatures, etc. Una visita a diverses instal·lacions de skate a Catalunya va servir per afinar encara més el disseny final de la pista al Prat, que tindrà uns 550 metres quadrats.

Però els skaters del Prat no tan sols participaran en el disseny de la pista, sinó que també ho faran en el seguiment de les obres de construcció, unes obres que es preveu que comencin abans que acabi l'any. El projecte, aprovat per l'Ajuntament abans de l'estiu, s'ha pressupostat en una mica més de 129 milions d'euros.

Actualment, als jardins de la Ribera hi ha tres pistes de bàsquet i una zona de descans. Amb la construcció de la pista de skate, les tres pistes de bàsquet es reduiran a una de sola, encara que serà nova i estarà millor equipada que les actuals.

Compartir

Noticies relacionades

Tardor LGTBI

dimarts, 26 octubre, 2021 - 13:45

El proper 4 de novembre, nova sessió de la Taula LGTBIQ+

El dia següent el Cèntric Espai Cultural acollirà la presentació del llibre ...
Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...