Esteu aquí

Pas endavant per a l’elaboració del Pla Director de l’FP al Prat

El Plenari del Consell de l’FP defineix la seva missió i estableix els reptes de futur

dijous, 8 febrer, 2024 - 09:30

El Centre de Promoció Econòmica va acollir dimarts a la tarda el Plenari del Consell de la Formació Professional, format per representants del Servei d’Ocupació de Catalunya, del Servei Territorial d’Educació de la Generalitat de Catalunya, dels grups polítics municipals, del teixit empresarial pratenc, dels centres educatius que imparteixen FP a la ciutat i dels departaments municipals d’Educació, Desenvolupament Econòmic i Joventut. El Consell de l’FP és una plataforma estable de treball dels diferents agents educatius, socials i econòmics que operen a l’entorn local, amb l’objectiu principal de fomentar la formació professional i la plena inserció laboral i professional dels joves de la ciutat.

Durant el Plenari, es van treballar conjuntament les propostes del document de bases per a la definició del Pla Director de l’FP al Prat. El document, elaborat durant els darrers mesos després de la revisió de dades, entrevistes i debats, vol recollir tots els aspectes que han sorgit dels diferents sectors i agents. La sessió, doncs, va servir per contrastar-ne els continguts abans d’iniciar la redacció d’un pla que ha d’esdevenir el full de ruta per als propers anys. Pretén establir el model de la formació professional a la ciutat, identificant els sectors emergents, les necessitats del territori i les estratègies que s’han de posar en marxa. El treball s’està fent amb l’acompanyament de Momentum Co.

Reptes de futur

El document de bases marca cinc reptes de futur:

-Disposar d’una oferta formativa estratègica i de qualitat, fortament alineada amb les necessitats del teixit productiu de l’entorn, que tingui en compte sectors clau de futur i que abasti els diferents nivells formatius.

-Augmentar l’ocupabilitat i qualificació de la població del municipi, disminuint l’abandonament i fomentant l’acreditació a diferents nivells.

-Ampliar i millorar les infraestructures i capacitats docents dels centres de formació professional del municipi.

-Assegurar l’equitat d’accés als diferents nivells formatius, trencant bretxes socials o de gènere.

-Potenciar el treball conjunt entre tots els agents implicats en la formació professional per fer del Prat una ciutat-campus de la FP.

Un cop recollides les aportacions fetes al plenari i aquelles que puguin arribar fins al 20 de febrer, es redactarà un primer esborrany del Pla Director. Posteriorment, durant el mes de març, s’organitzarà una nova trobada per treballar el document i elaborar la redacció final, que s’elevarà al Ple Municipal.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 23 abril, 2024 - 13:15

Acte de lliurament de premis del concurs literari de Sant Jordi 2024 del CFA Terra Baixa

El centre entrega també els guardons del concurs GIMPJordi d’elaboració de...

divendres, 19 abril, 2024 - 13:00

L’alumnat de 4t d’ESO fa un tastet dels cicles formatius de grau mitjà

Alumnat de nou instituts de secundària visita els instituts d’FP de la ciutat...

divendres, 19 abril, 2024 - 09:30

Presentació dels projectes de la incubadora Niu

El passat dimarts 16 d’abril es van presentar els projectes que s’han desenvolupat aquest curs a Niu Incubadora Social al Centre Cívic Palmira Domènech. L’objectiu de...