Esteu aquí

Participem a la Festa del Riu!

Participem a la Festa del Riu!

diumenge, 1 juny, 2014 - 16:00

Anàlisi d'aigües, menjadores per a ocells i molt més! El passat diumenge 1 de juny, els nois i noies del Consell dels Infants del Prat vàrem participar a la Festa del Riu que va tenir lloc a la llera del Llobregat.

A primera hora del matí, vam descobrir la exposició dels dibuixos que havíem seleccionat com a finalistes per al cartell de la Festa del Riu. Ens va fer molta il•lusió estar presents durant tota la Festa amb aquests plafons!

Després vam analitzar l’aigua del riu Llobregat amb l’ajuda d’un monitor del projecte rius. Després d’una sèrie de proves i observacions, vam poder descobrir que el Llobregat al seu pas pel Prat té una qualitat força bona tot i la gran influència de les ciutats i les industries properes. No vam poder entrar al riu degut a les pluges dels darrers dies, però sí que vam analitzar el seu pH, la quantitat d’oxigen dissolt, la concentració de nitrats i molts altres paràmetres que ens van ajudar a decidir si les aigües estaven contaminades o no.

Cap a les 12 del migdia vam anar al taller de construcció de menjadores per a ocells, on cadascú vam poder elaborar-ne una seguint les indicacions d’una monitora de Galanthus. Alguns de nosaltres portàvem elements de casa per a reutilitzar i convertir en menjadors, i d’altres varem utilitzar els residus de l’esmorzar per fer-ho. Vam acordar que els consellers i conselleres que no vulguin quedar-se la menjadora, la portaran a la propera reunió del Consell i les penjarem als jardins del carrer Centre, ja que la educadora ens va comentar que no generaríem un problema amb l’alimentació dels coloms ja que varem fer forats molt petits a les menjadores, per a que només les puguin utilitzar ocells de mida petita.

En acabar el taller, vàrem anar a la zona de jocs tradicionals, i vam tenir uns vint minuts per a provar i jugar amb els que ens van semblar més interessants i originals. Després ja va arribar el moment d’arreplegar-nos i tornar cap a l’Estruch, on havíem quedat amb les famílies a les 13.30 h.

Va ser un matí molt profitós i entretingut!

Veure fotografies

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 juliol, 2019 - 09:45

L'Ajuntament destina 239.000 € a ajuts per a activitats extraescolars

El curs vinent se'n beneficiaran més de 1.400 alumnes de famílies amb...

dilluns, 29 juliol, 2019 - 10:00

L'Institut Illa dels Banyols dona una maqueta d'un avió al Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre

Durant 6 anys, alumnes del centre, dirigits pel professor Joan Prieto, han...

dijous, 25 juliol, 2019 - 13:45

Nova convocatòria d’ajuts municipals als estudis superiors

Es donen per quart any consecutiu als i les joves de la ciutat d’entre 18 i...