Esteu aquí

Participem a la Festa del Riu!

Participem a la Festa del Riu!

diumenge, 1 juny, 2014 - 16:00

Anàlisi d'aigües, menjadores per a ocells i molt més! El passat diumenge 1 de juny, els nois i noies del Consell dels Infants del Prat vàrem participar a la Festa del Riu que va tenir lloc a la llera del Llobregat.

A primera hora del matí, vam descobrir la exposició dels dibuixos que havíem seleccionat com a finalistes per al cartell de la Festa del Riu. Ens va fer molta il•lusió estar presents durant tota la Festa amb aquests plafons!

Després vam analitzar l’aigua del riu Llobregat amb l’ajuda d’un monitor del projecte rius. Després d’una sèrie de proves i observacions, vam poder descobrir que el Llobregat al seu pas pel Prat té una qualitat força bona tot i la gran influència de les ciutats i les industries properes. No vam poder entrar al riu degut a les pluges dels darrers dies, però sí que vam analitzar el seu pH, la quantitat d’oxigen dissolt, la concentració de nitrats i molts altres paràmetres que ens van ajudar a decidir si les aigües estaven contaminades o no.

Cap a les 12 del migdia vam anar al taller de construcció de menjadores per a ocells, on cadascú vam poder elaborar-ne una seguint les indicacions d’una monitora de Galanthus. Alguns de nosaltres portàvem elements de casa per a reutilitzar i convertir en menjadors, i d’altres varem utilitzar els residus de l’esmorzar per fer-ho. Vam acordar que els consellers i conselleres que no vulguin quedar-se la menjadora, la portaran a la propera reunió del Consell i les penjarem als jardins del carrer Centre, ja que la educadora ens va comentar que no generaríem un problema amb l’alimentació dels coloms ja que varem fer forats molt petits a les menjadores, per a que només les puguin utilitzar ocells de mida petita.

En acabar el taller, vàrem anar a la zona de jocs tradicionals, i vam tenir uns vint minuts per a provar i jugar amb els que ens van semblar més interessants i originals. Després ja va arribar el moment d’arreplegar-nos i tornar cap a l’Estruch, on havíem quedat amb les famílies a les 13.30 h.

Va ser un matí molt profitós i entretingut!

Veure fotografies

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 1 juliol, 2022 - 10:30

Èxit de participació en el primer curs dels Itineraris de Coneixement de la Ciutat

Aquest curs 2021-22, la cultura popular i tradicional i la història i...
Activitats d'estiu al Prat

dilluns, 27 juny, 2022 - 10:45

Prop de 3.200 infants i joves participen en activitats d’estiu al Prat

En total, s’ofereixen 40 activitats d’estiu diferents, tant esportives com...

dilluns, 20 juny, 2022 - 17:00

El món dels videojocs culmina amb una exposició a Jardins de la Pau

Aquest projecte de cultura digital ha estat co-dissenyat entre l'escola...