Esteu aquí

Parlar de civisme, en temps de guerra

dijous, 1 maig, 2003 - 02:00

Estic segur que l' única cosa bona que ens ha portat aquesta guerra ha estat la mobilització social, la protesta de les persones de pau d'arreu del món que no trobem justificacions a cap guerra, i menys a aquesta. Estem veient com a la nostra ciutat, al Prat, aquesta protesta s'està duent a terme de forma pacífica, tranquil·la i compromesa amb els valors de la pau i la solidaritat. Estem vivint un moment en què el civisme s'està fent palès en la totalitat dels actes i per la immensa majoria de participants.

Precisament en aquest número de la nostra revista, dediquem la portada al civisme, a les actituds positives que fan possible una societat digna i feliç. Costa parlar de civisme quan estem veient contínuament homes, dones i infants patint i morint, quan la imatge de ciutats destruïdes ja s'ha instal·lat a les nostre retines, i quan ens morim de vergonya i impotència pel que altres estan fent en nom de la llibertat i la democràcia, "diuen". Però potser en aquestes ocasions és quan la paraula civisme té més sentit, quan incita més a la reflexió i quan ens adonem que educar en valors positius, de respecte, de diàleg, de convivència i de solidaritat és la llavor per fer créixer una societat justa, pacífica i oberta.

Al Prat hem signat un manifest pel civisme, hem ordenat el que són els nostres drets i els nostres deures, ens hem trobat Administració i ciutadania per construir junts els nostres projectes. Estem fent moltes coses perquè, a la nostra ciutat, la paraula civisme estigui farcida de continguts positius, per fer una societat diversa i cada cop millor.

La guerra és el fracàs de la raó i l'actitud més incívica; per això la denunciem, la rebutgem i diem "No" als que ens volen enganyar des de la seva violència.

 

 

Lluís Tejedor

L'alcalde

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 13:45

El Prat commemorarà el Dia Internacional del Drets Humans amb diferents activitats

L'Organització de les Nacions Unides va establir el 10 de desembre com el Dia Internacional dels Drets Huma...