Esteu aquí

#OrgullPrat, un municipi per la diversitat afectiva, sexual i de gènere

TEMES: Persones,LGBTI

Un any més, es commemora el 28 de juny amb diverses accions per visibilitzar els drets del col·lectiu LGBTI.

dimecres, 27 juny, 2018 - 10:15

Un any més, es commemora el 28 de juny amb diverses accions per visibilitzar els drets del col·lectiu LGBTI

En motiu del 28J, Dia per l'alliberament LGBTI, se celebren al municipi una sèrie d'accions de visibilització positiva, amb el lema #OrgullPrat, per la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Aquest any, es farà la xerrada “Els rols de gènere” amb Paco Abril, de l’entitat Homes Igualitaris, on s'analitzarà i es reflexionarà sobre com afecten els rols de gènere en la vida dels homes i de les dones. També s'exploraran vies per deconstruir aquestes imposicions socials que ens fan ser d’una determinada manera, per prendre consciència i construir-nos com a persones en llibertat.

Durant la setmana, es realitzaran diverses accions de visualització positiva a la ciutat, com la il·luminació de la Torre de les Aigües o el desplegament de la bandera LGTBI a l’edifici consistorial,  a més de pintar alguns elements de mobiliari urbà amb la bandera LGBTI (3 bancs i un pas de vianants). També es distribuiran polseres #OrgullPrat a diferents equipaments.

Servei d’Atenció Integral LGBTI

El divendres 29 de juny, l'Ajuntament del Prat signarà un acord amb la Direcció General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, per formalitzar la creació del SAI (Servei d’Atenció Integral LGBTI) i passar a formar part d’una Xarxa per la defensa dels drets del col·lectiu LGBTI.

El SAI s'oferirà a Cases d’en Puig, Serveis a la ciutadania, amb l’objectiu d’orientar, informar i acompanyar persones del col·lectiu LGTBI, atenent casos de discriminació, així com proporcionant assessorament psicològic i jurídic. També s’ofereix la possibilitat de fer el canvi de nom de la targeta sanitària. 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 22 juny, 2021 - 14:30

Activitats per commemorar el Dia per l’Alliberament LGTBI

Se celebrarà com cada any, el 28 de juny.