Esteu aquí

#OrgullPrat, així s’ha celebrat el Dia per l’Alliberament LGBTI a la ciutat

TEMES: Persones,LGBTI

El Prat ha viscut moltes propostes de visualització positiva, com la del Castellers del Prat

dijous, 5 juliol, 2018 - 08:45

El passat dijous 28 de juny es va celebrar al Prat el Dia per l’Alliberament LGBTI, a través de diverses actuacions emmarcades en una campanya amb el lema #OrgullPrat.

Aquell mateix dia, la ciutat es va vestir amb la bandera LGBTI, que es va penjar a la Casa de la Vila, mentre que la torre de l'aigua de la pl. de Catalunya es va il·luminar amb els 6 colors de l'arc de Sant Martí.

Durant el matí també es van pintar una sèrie d’espais, com mobiliari urbà (4 bancs) o el pas de vianants de davant de la Capsa. Tots aquests elements han incorporat la frase “OrgullPrat, per la diversitat afectiva, sexual i de gènere”.

Es van lliurar les Polseres #OrgullPrat, que es podien passar a recollir a les Cases d’en Puig i a El Lloro, mentre que es van repartir al mercadet dels dijous, a l'activitat juvenil Futbol Night Five i a les Sales d’Estudi. A les persones que les lluïen se les va convidar a pujar fotos a les xarxes socials utilitzant el hastag #OrgullPrat.

També el dijous 28 es va realitzar una xerrada a Cases d’en Puig per parlar sobre els rols de gènere i el seu procés d’aprenentatge.

Finalment, el divendres 29 es va signar un acord amb direcció general d’Igualtat per formar part de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral (SAI) de Catalunya. L'acord permet oferir des del departament de Ciutadania, a les Cases d’en Puig, la possibilitat d’informar-se i assessorar-se a nivell jurídic, psicològic o bé rebre informació general, com també exposar casos de discriminació o denúncies.

Aquestes propostes van venir acompanyades de moltes altres iniciatives, com la del Castellers del Prat, que en la seva 4a Diada, el dissabte 30, van realitzar pilars reivindicatius de la diversitat, que fa grans els castells.
 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 20 juny, 2019 - 10:15

La pl. Catalunya acollirà el Sofà de la Convivència

Tothom hi podrà seure per repensar la convivència, l'ús de l’espai públic o...

dimecres, 19 juny, 2019 - 09:30

El comerç del Prat s’implica en la creació dels camins escolars

A finals del mes passat es va presentar a les comunitats de les escoles Pepa Colomer, Ramon Llull i Galileo Galilei la proposta ciutad...

dimarts, 18 juny, 2019 - 11:00

Èxit de convocatòria de l'activitat Healthy Families

L'escola d'estiu d'hàbits saludables completa les places, amb 15 famílies...