Esteu aquí

Oferta formativa dels cicles formatius per al curs 2020-2021

Ja es pot consultar l’oferta de formació professional per al curs 2020-2021, amb 25 modalitats diferents de cicles formatius de grau mitjà i superior

dimarts, 2 juny, 2020 - 11:15

L'Ajuntament del Prat vol afavorir la continuïtat formativa de l’alumnat que finalitza l’ESO, també a través de la FP, així com de les persones que decideixen reprendre la seva formació com a element clau per a la seva millora personal i professional.

El Consell Municipal de Formació Professional (FP) acull representació dels diferents agents vinculats a l'FP de la ciutat i una de les seves línies estratègiques és la comunicació i difusió, per tal de donar a conèixer a la ciutat l’excel·lent oferta de cicles formatius amb què compten els instituts Illa dels Banyols i Les Salines.

De cara al curs 2020-2021, el Prat de Llobregat tornarà a tenir una de les ofertes més àmplies de la comarca de formació professional. Concretament, s’ofereixen més d’una trentena de modalitats entre cicles formatius de grau mitjà (13 modalitats)  i superior (12 modalitats); PFI (Programes de Formació i Inserció) per facilitar que joves que no han finalitzat l’ESO reprenguin el seu itinerari formatiu alhora que aprenen habilitats bàsiques per poder accedir al mercat de treball (6 modalitats); i IFE (Itineraris Formatius Específics) per a alumnes amb diversitat funcional (1 modalitat).

També cal destacar l’aposta creixent que s’està fent per la FP Dual, modalitat de la formació professional on l'estudiant esdevé aprenent i combina la formació en el centre educatiu amb l'activitat productiva a l'empresa. Fins a 11 especialitats de grau i mig o superior s’imparteixen per aquesta via.

Les preinscripcions de la gran majoria de modalitats de formació professional estan obertes en aquests moments (podeu consultar les dates exactes de preinscripció de cada modalitat en un dels arxius adjunts). 

Les especialitats de formació professional estan relacionades amb diversos àmbits de coneixement: comerç, transport i logística, salut, mecànica de maquinària, vehicles o avions, robòtica, informàtica, fontaneria, climatització, cuina i restauració, perruqueria i imatge, jardineria i floristeria, producció agroecològica, paisatgisme i medi rural, activitat física, gestió administrativa i finances o turisme, entre d’altres.

Sortides professionals

Segons el darrer informe anual de Infoempleo i Adecco, publicat el 2019, el 42% de les ofertes d'ocupació a Espanya exigeixen que els candidats i candidates tinguin un títol de FP. Això suposa que les ofertes que requereixen aquesta formació superen per primera vegada les que demanden un títol universitari.

 

Vídeos de la FP al Prat:

 

Vídeo del conjunt de l’oferta de FP al Prat:

https://youtu.be/z3hdN-OFPP4

 

Institut Illa dels Banyols

CFGM Instal·lacions elèctriques i automàtiques
https://youtu.be/ZaBBO1i7z1M

CFGM Instal·lacions frigorífiques i de climatització
https://youtu.be/A596U6EK8DE

CFGM Electromecànica de maquinària
https://youtu.be/beNFKxDqzM4

CFGM Electromecànica de vehicles
https://youtu.be/ba5aKL04xhs

 

Institut Les Salines

CFGM Perruqueria i Cosmètica Capil·lar
https://youtu.be/wkfyCk0wDgA

CFGM Sistemes microinformàtics i xarxes
https://youtu.be/ZVgxWail6K4

CFGS en Transport i Logística
https://youtu.be/v84lvgviVCU

CFGS Paisatgisme i Medi Rural
https://youtu.be/-5E8ra7RmBM

 

Es pot consultar tota l’oferta completa al díptic adjunt.

Oferta FP al Prat 2020-2021 (pdf - 3333896 bytes)
Oferta FP al Prat 2020-2021

Preinscripció FP (jpg - 226199 bytes)
Preinscripció FP

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 22 setembre, 2023 - 13:30

Primer plenari de les AFA i les AMPA del curs

La trobada va celebrar-se a l’Escola Charles Darwin

dijous, 21 setembre, 2023 - 08:45

Tot a punt per a la lliçó inaugural del curs escolar 2023-2024

L’acte se celebrarà el dimecres 27 de setembre al Cèntric

dimecres, 20 setembre, 2023 - 08:30

Acaba la reforma de l’Institut Escola Pepa Colomer

Durant l’estiu també s’han climatitzat les quatre escoles bressol municipals