Esteu aquí

Obres que aprofiten la tranquil·litat de l'estiu

La disminució de l'activitat que té lloc als mesos d'estiu, especialment pel que fa al trànsit i a l'activitat escolar, permet emprendre obres de manteniment de calçades, voreres i centres docents i esportius.

dissabte, 1 juny, 2002 - 02:00

Pel que fa a les millores a la via pública, l'Ajuntament té un pressupost de 180.000 euros per renovar voreres i d'uns altres 240.000 per asfaltar, sanejar i reparar calçades. Aquestes obres es duran a terme als mesos de juliol i agost, aprofitant la disminució del trànsit durant les vacances, encara que n'hi haurà algunes que continuaran al setembre.  Tret que hi hagi canvis d'última hora, les calçades en les quals s'estendrà una nova capa asfàltica de rodolament corresponen a alguns trams dels carrers d'Anoia (entre Onze de Setembre i Cardener), els voltants de la plaça del Disset de Setembre, l'avinguda del Remolar, l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat i Riu Llobregat. Pel que fa a les voreres, es renovaran les llambordes del paviment on calgui, començant pels trams que necessitin una reparació més urgent i continuant per la resta. Així, en primera instància es preveu actuar en alguns trams dels carrers de Girona, Ribes de Freser, Joaquim Maria Bartrina, Enric Borràs, Pirineus, Tibidabo, Castella, Carretera de la Bunyola i Ciutat de Consuegra. 
A més d'aquestes obres de manteniment, també es duran a terme unes altres de més importants, especialment en el tram de l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat situat entre la Carretera de la Marina i el carrer de Frederic Soler, on s'actuarà a totes dues bandes de l'avinguda, excepte al passeig central. En aquesta zona, alguns trams de paviment i de vorera presenten un estat força deteriorat a causa de l'antiguitat de la urbanització, i també pel diferent nivell d'assentament del subsòl, cosa que ha originat alguns sots i irregularitats en el terra. Per això les obres no es limitaran a una simple renovació de les llambordes a les voreres i a estendre una nova capa de rodolament a les calçades, com passa en altres carrers, sinó que comportaran un sanejament més intens.  
A més de la via pública, les obres "estiuenques" de manteniment també afectaran els centres educatius i esportius, com es fa cada any. Es tracta d'actuacions de petita envergadura que es duen a terme aprofitant l'absència o la disminució d'activitat durant les vacances. Els centres educatius d'ensenyament infantil i primària en què es faran tasques de manteniment seran els que ho necessiten més. Tindran lloc diversos tipus d'obres, com ara la impermeabilització de porxades i cobertes, l'adequació i la modernització de vestidors, la separació física dels espais interiors i exteriors per adaptar-se als canvis en el programa docent, l'habilitació de noves aules, la renovació de paviments, reparacions diverses de tanques, tancaments metàl·lics i de fusta, pintura de parets exteriors i interiors, etc. L'Ajuntament té un pressupost d'uns 150.000 euros per dur a terme aquests treballs de manteniment.  
Finalment, cal destacar que els complexos esportius municipals també es beneficiaran de diverses obres de millores, i també el centre obert de Sant Cosme, que serà sotmès a algunes obres per adaptar les aules de la planta baixa als nous usos de l'equipament, i també per millorar el vestíbul i racionalitzar l'ús dels diferents espais. Aquestes actuacions al centre obert pugen a uns 19.000 euros.   

E. P.    

Compartir

Noticies relacionades

Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...

dimecres, 8 setembre, 2021 - 08:15

Més d’una vintena d'artistes graven una cançó contra l'ampliació de l'aeroport

Amb el títol "Som Natura!", la peça musical compta amb veus reconegudes com...