Esteu aquí

Obres d'hivern per estrenar a la primavera

Al llarg dels mesos d'hivern, la ciutat ha viscut una sèrie d'obres públiques que vol millorar diferents espais urbans. Algunes d'aquestes zones estan molt avançades i altres ja s'han acabat.]

dilluns, 1 abril, 2002 - 02:00

1. Narcís Baiges

Entre les obres que s'han inaugurat recentment destaquen les d'urbanització del carrer de Narcís Baiges, al barri de la Barceloneta. Aquest carrer, un dels límits de la ciutat amb la zona agrícola del sud del municipi, no s'havia pavimentat mai. A més, s'han instal·lat nous serveis (clavegueram, enllumenat, xarxa de baixa tensió, aigua, gas i fibra òptica), s'han plantat arbres i s'han col·locat bancs i papereres. Una altra de les millores que s'han fet al barri ha estat l'enllaç amb els jardins de Mon Racó, una millora que facilita el pas tant de vehicles com de vianants gràcies a l'ampliació de la zona pavimentada i la dignificació de l'espai de jocs.

2. Zona verda de la Granja

Les obres s'estan a punt d'acabar. La demolició dels locals i l'antiga estació transformadora posa punt i final a les citades obres d'urbanització, que hauran servit, entre altres coses, per millorar el sistema de desguàs del sector, a part d'incorporar nous serveis, com ara la fibra òptica, i substituir els que havien quedat obsolets. La nova zona verda permetrà els veïns gaudir d'un espai de lleure i descans, on els nens podran divertir-se a la zona de jocs. Un element que li dóna un toc distintiu a l'espai és la nova font, que farà referència a l'antiga granja avícola i als pollastres de la raça Prat que s'hi criaven. La font ha estat especialment pensada i concebuda per ocupar aquest indret i és obra de la ceramista Carme Massana.

3. Avinguda del Canal

També estan a punt d'acabar-se les obres d'urbanització de l'avinguda del Canal i dels carrers dels voltants que enllacen per zona de vianants amb els carrers del casc antic de la ciutat. Seguint el mateix tractament de llamborda reciclada i polida (tal i com s'ha fet a bona part de la zona verda de la Granja), s'ha procedit a la urbanització, per primera vegada, d'aquest tram de l'avinguda i el seu entorn immediat. La nova urbanització, a part d'incorporar tots els serveis com qualsevol altre carrer de la ciutat, millora els enllaços amb els jardins del Fondo d'en Peixo. Aquest projecte també preveu la instal·lació d'unes escultures, en homenatge a l'agricultura, de l'escultora pratenca Rosa Parés.

4. Pintor Isidre Nonell

S'han iniciat les obres d'urbanització del carrer del Pintor Isidre Nonell, que s'urbanitzarà per primer cop. El tractament s'assemblarà al d'altres carrers del casc antic, sense desnivells i amb una zona d'asfalt al centre perquè passin els vehicles, i voreres de pedra amb una filera d'arbres. També s'hi instal·laran tots els serveis, inclosa la fibra òptica, l'enllumenat, el clavegueram, l'aigua, el gas i la xarxa de baixa tensió.

N. P.

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat

divendres, 24 setembre, 2021 - 11:00

A partir de l’1 d’octubre, no hi haurà zona verda a la platja i tanca l’aparcament del CRAM

Tot i que ja s’ha acabat la temporada de bany, encara podem gaudir del nostre...
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...