Esteu aquí

Obligatori mostrar el certificat covid per accedir a l'interior de restaurants, gimnasos i residències de gent gran

Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants on s’hi fes ball. El Departament de Salut ha posat en marxa una nova plataforma web per descarregar-se el certificat, sense que calgui entrar a La Meva Salut.

divendres, 3 desembre, 2021 - 10:00

Des d'avui, divendres 3 de desembre 2021, és obligatori mostrar el certificat covid per accedir als interiors de la restauració, gimnasos i residències de gent gran. Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants on s’hi fes ball.

Des de salut.cat es demana a la ciutadania que utilitzi el portal vacunacovidsalut.cat a l’hora de demanar cita per vacunar-se contra la covid-19, tant si es tracta de la primera i la segona dosi com de la dosi de reforç, entre els col·lectius a qui  pertoqui en aquest últim cas.

A més, aquest portal estrena avui una nova funcionalitat, en tant que permet descarregar-se el certificat digital Covid directament. Per tant, a partir d’ara, el document es pot obtenir a dos portals:

La Meva Salut

-Vacunacovid, en aquest últim cas sense necessitat de donar-se d’alta a La Meva Salut.

 

L’objectiu és facilitar un nova via de descàrrega d’aquest document a tota la ciutadania que no tingui  usuari/ària registrat/ada a La Meva Salut, que fins ara era el portal on la ciutadania podia obtenir-lo.  A partir d’ara, doncs, totes les persones  que es connectin a vacunacovid.catsalut.gencat.cat podran accedir a dues funcions: demanar o modificar cita de vacunació (com fins ara) i, com a novetat, descarregar-se el certificat digital Covid. Per fer qualsevol dels dos tràmits, no caldrà donar-se d’alta a La Meva Salut.

La descàrrega, pas a pas

Per descarregar-se el certificat a Vacunacovid, un cop s’accedeixi a la pàgina cal elegir l’opció ‘Descarrega el Certificat COVID UE’.  A continuació, s’ha d’omplir un breu formulari amb el número de CIP, els últims cinc dígits del codi de barres de la targeta sanitària, la data de naixement, nom complet i codi postal i el número de telèfon mòbil. Seguidament, l’usuari/ària rebrà un codi per SMS per validar la seva identitat. Un cop fet aquest pas, ja es podrà descarregar el certificat que li correspongui: el de vacunació, el de recuperació de la malaltia o el de prova diagnòstica negativa. Per la seva banda, la web i l’aplicació de La Meva Salut continuaran oferint l’opció a l’usuari registrat de descarregar-se el certificat covid-19, dins d’una oferta de serveis més àmplia.

Compartir

Noticies relacionades

Taula Reconstruccio

dijous, 23 juny, 2022 - 10:45

L’Ajuntament i els agents socials del Prat han executat el 94% de l’estratègia local per fer front a l’impacte de la covid acordada fa dos anys

La Taula de reconstrucció del Prat, integrada pels principals agents socials,...

dimecres, 22 juny, 2022 - 12:30

El grup “L’art de cuidar” descobreix la història de les dones de la Barcelona rebel

El passat mes de febrer es va crear “L’art de cuidar”. Un grup de dones que va sorgir d’un espai ...

dimarts, 21 juny, 2022 - 09:30

Benestar animal durant les festes i revetlles

Compartim alguns consells i precaucions a tenir en compte per garantir el...