Esteu aquí

Obligatori mostrar el certificat covid per accedir a l'interior de restaurants, gimnasos i residències de gent gran

Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants on s’hi fes ball. El Departament de Salut ha posat en marxa una nova plataforma web per descarregar-se el certificat, sense que calgui entrar a La Meva Salut.

divendres, 3 desembre, 2021 - 10:00

Des d'avui, divendres 3 de desembre 2021, és obligatori mostrar el certificat covid per accedir als interiors de la restauració, gimnasos i residències de gent gran. Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants on s’hi fes ball.

Des de salut.cat es demana a la ciutadania que utilitzi el portal vacunacovidsalut.cat a l’hora de demanar cita per vacunar-se contra la covid-19, tant si es tracta de la primera i la segona dosi com de la dosi de reforç, entre els col·lectius a qui  pertoqui en aquest últim cas.

A més, aquest portal estrena avui una nova funcionalitat, en tant que permet descarregar-se el certificat digital Covid directament. Per tant, a partir d’ara, el document es pot obtenir a dos portals:

La Meva Salut

-Vacunacovid, en aquest últim cas sense necessitat de donar-se d’alta a La Meva Salut.

 

L’objectiu és facilitar un nova via de descàrrega d’aquest document a tota la ciutadania que no tingui  usuari/ària registrat/ada a La Meva Salut, que fins ara era el portal on la ciutadania podia obtenir-lo.  A partir d’ara, doncs, totes les persones  que es connectin a vacunacovid.catsalut.gencat.cat podran accedir a dues funcions: demanar o modificar cita de vacunació (com fins ara) i, com a novetat, descarregar-se el certificat digital Covid. Per fer qualsevol dels dos tràmits, no caldrà donar-se d’alta a La Meva Salut.

La descàrrega, pas a pas

Per descarregar-se el certificat a Vacunacovid, un cop s’accedeixi a la pàgina cal elegir l’opció ‘Descarrega el Certificat COVID UE’.  A continuació, s’ha d’omplir un breu formulari amb el número de CIP, els últims cinc dígits del codi de barres de la targeta sanitària, la data de naixement, nom complet i codi postal i el número de telèfon mòbil. Seguidament, l’usuari/ària rebrà un codi per SMS per validar la seva identitat. Un cop fet aquest pas, ja es podrà descarregar el certificat que li correspongui: el de vacunació, el de recuperació de la malaltia o el de prova diagnòstica negativa. Per la seva banda, la web i l’aplicació de La Meva Salut continuaran oferint l’opció a l’usuari registrat de descarregar-se el certificat covid-19, dins d’una oferta de serveis més àmplia.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 09:30

El Pessebre Vivent del Prat de Llobregat arriba a la seva 23a edició

El barri també s'engalanarà de festa amb el Fem Nadal a Sant Cosme

dimarts, 5 desembre, 2023 - 08:45

La 50a Fira Avícola convoca més de 75.000 persones a la Granja de la Ricarda durant un cap de setmana farcit d’activitats

L’Ajuntament promourà la cria i popularització d’aquesta au mitjançant l...