Esteu aquí

Objectiu: prou violència contra les dones

TEMES: Persones,Dones

Cada any, la regidoria de Promoció de la Dona de l'Ajuntament organitza activitats diverses entorn al Dia Internacional contra la Violència a les Dones, que es commemora el dia 25 de novembre.

dilluns, 1 novembre, 2004 - 21:30

La lluita contra la violència a les dones té diversos fronts, i un de molt important és aconseguir que tota la societat prengui consciència que aquest no és un problema que pateixen algunes dones de forma individual, sinó que és la manifestació més greu de la desigualtat que les dones pateixen a totes les societats.

Per això és tan important fer activitats que tinguin com a objectiu donar a conèixer les causes i manifestacions del fenomen de la violència de gènere, amb l'objectiu de prevenir-lo i eliminar-lo.

Enguany s'ha aprofitat la qualitat i el ressò de l'obra cinematogràfica d'una directora compromesa amb els problemes de les dones, com és Icíar Bollaín, i el mateix dijous 25 de novembre es projectarà la seva pel·lícula Te doy mis ojos (2003), al cinema Capri, a les 10 h i a les 20.30 h.

També destaca la conferència que farà l'Associació de Persones amb Disminució del Prat (ADISPRAT), el dimecres, 24 de novembre a les 19 h, al centre cívic Sant Jordi - Ribera Baixa, sobre la violència de gènere en les dones amb discapacitat.

Tallers als instituts

Una altra activitat de la qual cal fer esment són els tallers de prevenció de la violència en la parella jove, que es fan en col·laboració amb l'Associació Tamaia als instituts de secundària de la ciutat. S'observa amb satisfacció com hi ha un interès creixent per fer activitats de prevenció, fins al punt que, enguany, gairebé tots els centres educatius han demanat fer-ne. Un total de 255 alumnes de quatre instituts diferents es beneficiaran dels tallers.

Dintre del programa "En clau de gènere", adreçat a estudiants de secundària del Prat, es farà la conferència sobre "La violència de gènere en els mitjans de comunicació visual", a càrrec de Drac Màgic, que també passarà per diversos instituts de secundària del Prat. Un total de 228 alumnes de cinc instituts hi assistiran.

Però encara es faran més actes, tot i que encara no estaven confirmats al tancament d'aquesta edició, però que podreu consultar en el programa que arribarà a totes les bústies del Prat, equipaments i al web municipal (www.aj-elprat.es).


Carme Alguacil Punzano

 

 

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

divendres, 3 abril, 2020 - 15:15

L’Ajuntament del Prat, preparat per actuar a la residència Onze de Setembre si la Generalitat ho autoritza

El municipi dona un important contingent de material sanitari als i les...

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...