Esteu aquí

Novetats en la formació professional al Prat per al curs 2018 -2019

Els instituts Illa dels Banyols i Les Salines han anat evolucionant i diversificant-se per respondre a les noves necessitats de la societat i del teixit empresarial

Imatge de l'Institut Illa dels Banyols.

divendres, 11 maig, 2018 - 10:00

El Prat se situa al capdavant de les ciutats amb més i millor oferta de formació professional (FP) de tota la comarca. Els instituts Illa dels Banyols i Les Salines han anat evolucionant i diversificant-se per respondre a les noves necessitats que la societat i el teixit empresarial necessiten. 

Una de les novetats importants per al període de preinscripció d’FP pel curs 2018-2019 és que el tràmit per sol·licitar un cicle formatiu de grau superior només es podrà fer mitjançant una sol·licitud electrònica o una sol·licitud amb suport informàtic, ja que no s'acceptaran les que es presentin únicament en paper, com passava fins ara. 

Institut Illa dels Banyols

El proper curs variarà el Programa de formació i inserció (PFI) d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic de l’Institut Illa dels Banyols pel d’Auxiliar de fontaneria, calefacció i climatització. El centre ja disposa d’oferta de cicles formatius de la mateixa família professional, per la qual cosa el PFI completarà els tres nivells formatius servint de pedrera dels i les joves que vulguin continuar formant-se al centre.

El curs de preparació per a la incorporació als cicles de grau superior (CAS), adreçat a les persones que tenen el títol de cicle de grau mitjà, s’oferirà també a l’Institut Illa dels Banyols.

Institut Les Salines

Els canvis en l’oferta de l’Institut Les Salines es concentraran en la família d'Activitats físiques i esportives, on el cicle formatiu de grau superior d'animació d'activitats físiques i esportives desapareixerà i es convertirà en el d'Ensenyament i animació socioesportiva. A la mateixa família professional neixerà el cicle de Condicionament físic, amb un perfil professional propi de fitness. 

El paper de l'Ajuntament 

Conscient de la importància d’enfortir l'FP a la ciutat, l’Ajuntament constituirà aquest curs el Consell Municipal de Formació Professional, òrgan que serà el relleu de la Taula FP, constituïda l’any 2010. El Consell tindrà per objectius fomentar i consolidar un potent sistema de formació i qualificació professional al nostre municipi amb tots els agents implicats per tal de fomentar la inserció laboral i professional dels joves i adults de la ciutat.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 5 març, 2021 - 13:30

Els autobusos nocturns faran parades intermèdies a demanda

A partir de dilluns, 8 de març, pensant preferentment en dones i menors

divendres, 5 març, 2021 - 12:00

Diumenge finalitza el procés participatiu per a la remodelació de la plaça de l’Estany de Sant Maurici

Es pot participar a través del web Decidim El Prat

dijous, 4 març, 2021 - 14:45

Dimarts 9 es farà l'acte central del Dia Internacional de les Dones al Prat

El dilluns 8 es podrà veure la lectura del manifest anual a través del...