Esteu aquí

Noves expectatives per a un racó mig oblidat

La intenció del RCD Espanyol de construir el seu nou estadi de futbol en uns terrenys de 95.000 metres quadrats que en part són de Cornellà i en part del Prat.

divendres, 1 febrer, 2002 - 01:00

Aquest projecte podria servir per reordenar urbanísticament una zona del Prat aïllada de la resta del municipi pel riu i el Cinturó Litoral.
Una comissió formada per representants de l'Ajuntament del Prat, l'Ajuntament de Cornellà, la Generalitat de Catalunya i el RCD Espanyol està estudiant la millor manera d'encaixar en el territori i en la normativa urbanística, el projecte del club de futbol espanyolista per construir el seu nou estadi. En aquests terrenys, a més, també es podria construir una zona d'oci familiar i un hotel.   La comissió de seguiment pretén que totes les parts directament implicades en surtin beneficiades. L'Espanyol disposaria d'un nou estadi en propietat, en una zona ben comunicada, Cornellà aprofitaria per dignificar una de les darreres façanes lliures del seu terme municipal, i el Prat aconseguiria instal·lar equipaments i serveis de qualitat en uns terrenys que actualment estan ocupats per una gravera. 
La història d'aquest racó de territori és força curiosa, perquè tot i pertànyer administrativament al Prat, només s'hi pot accedir des de Cornell à. De fet, fins ara molt poca gent sabia que aquests terrenys pertanyen en realitat a la nostra ciutat. L'origen d'aquesta curiosa distribució territorial neix l'any 1974, quan es va eliminar un meandre que feia el riu Llobregat en aquest punt amb la intenció d'evitar les inundacions periòdiques.
El riu separava els termes de Cornellà i el Prat, però en eliminar el meandre, la "frontera" entre tots dos municipis ja no va ser el Llobregat, sinó una línia imaginària dibuixada en els mapes, però invisible sobre el territori (a la fotografia adjunta encara s'aprecia la traça de l'antiga llera del riu).  
Anys després es va construir el Cinturó Litoral de manera paral·lela al riu, fet que va suposar una barrera més que separava aquest racó del Prat de la resta del municipi, i que el vinculava encara més a Cornellà, el nucli urbà del qual és a tocar d'aquesta zona. El municipi veí, a més a més, ha desenvolupat recentment aquest sector de manera molt intensa (fira, hotel, auditori, World Trade Center en projecte...), té planificada una important zona esportiva que lligarà el nucli urbà amb el riu Llobregat i el seu creixement natural apunta cap a la zona que comparteix amb el Prat.  

E. P

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 juliol, 2020 - 08:45

Comença la compensació dels títols de transport integrats no utilitzats durant l’estat d’alarma

Les persones que no han fet servir el seu títol des del 14 de març podran...
Fartets

dilluns, 29 juny, 2020 - 15:00

Fartets criats al Zoo s’alliberen en una bassa del delta del Llobregat

L’objectiu del pla de reintroducció és crear nuclis poblacionals de Fartets...
Aparcament bicicletes platja

dilluns, 29 juny, 2020 - 14:30

180 persones fan servir els nous aparcaments gratuïts i vigilats per a bicicletes de la platja del Prat en els seus primers 4 dies de funcionament

L’Ajuntament del Prat va posar en marxa aquests aparcaments dijous passat,...